Γιγαντιαίες σαύρες τρέχουν πανικόβλητες στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

© RuptlyΓιγαντιαίες σαύρες τρέχουν πανικόβλητες στους δρόμους του Μπουένος Άιρες
Γιγαντιαίες σαύρες τρέχουν πανικόβλητες στους δρόμους του Μπουένος Άιρες  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.02.2022
Δεκάδες σαύρες βιώνουν αλλαγές στις περιοχές που κατοικούν, με αποτέλεσμα να έχουν ξεχυθεί στους δρόμους της πρωτεύουσας της Αργεντινής.
«Έχουμε έναν συνδυασμό, που είναι η κλιματική αλλαγή και το φαινόμενο La Niña. Και τα δύο μαζί προκαλούν καταστροφές στους βιοτόπους» σχολίασε η Γκρασιέλα Καποντόγλιο, μέλος της Ένωσης Φυσικής Κληρονομιάς της Αργεντινής και εκπρόσωπος του φυσικού καταφυγίου Pilar.
Σύμφωνα με την Γκρασιέλα, η διάβρωση του φυσικού βιοτόπου των σαυρών έχει προκαλέσει τη μετατόπιση των ζώων προς τις κατοικημένες περιοχές.
Επίσης, οι σαύρες κάποιες φορές τρέφονται από ντόπιους, κάτι που με τη σειρά του δημιουργεί μερικά αναπάντεχα αλλά μεγάλα προβλήματα.
«Οι άνθρωποι λανθασμένα ταΐζουν τις σαύρες, καθώς αργότερα, όταν τα ζώα συνηθίσουν κι έρχονται να ζητήσουν φαγητό, οι άνθρωποι φοβούνται και λένε ότι είναι επιθετικά» σημείωσε η Γκρασιέλα.
Ξαφνική εμφάνιση δισεκατομμυρίων τζιτζικιών στις ΗΠΑ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 25.05.2021
Δισεκατομμύρια τζιτζίκια εμφανίστηκαν ξαφνικά στις ΗΠΑ
Οι ενήλικες σαύρες της περιοχής είναι γνωστό ότι μπορεί να φτάσουν έως και 1,4 μέτρα μήκος καθώς και επτά κιλά βάρος, ενώ τα θηλυκά τείνουν να είναι μικρότερα από τα αρσενικά.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала