Καρκίνος: Αυτός είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος για να τον προλάβουμε - Τι ισχύει με τα συμπτώματα

© ΦωτογραφίαΚαρκίνος
Καρκίνος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.02.2022
Τον τρόπο που θα μας βοηθήσει να εντοπίσουμε τον καρκίνο σε πρώιμο στάδιο αποκάλυψε Ρώσος ειδικός.
Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα συμπτώματα στις ογκολογικές παθήσεις. Ο πόνος εμφανίζεται συνήθως στα τελευταία στάδια της νόσου, επομένως μόνο μια έγκαιρη εξέταση από γιατρό θα μας βοηθήσει να εντοπίσουμε τον καρκίνο σε πρώιμο στάδιο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Sputnik ο Αλεξάντρ Πετρόφσκι, αναπληρωτής διευθυντής του Επιστημονικού Ιατρικού Κέντρου Ερευνών και Ογκολογίας του Μπλόχιν.
Σύμφωνα με τον Αλεξάντρ Πετρόφσκι, οι ογκολογικές ασθένειες εκδηλώνονται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ακόμη και μία αύξηση της αρτηριακής πίεσης μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα του καρκίνου.
Πρόσωπο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 04.02.2022
Καρκίνος: Τα συμπτώματα στο πρόσωπο που ίσως να δείχνουν την πάθηση
Για παράδειγμα, οι καρκινικοί όγκοι του φλοιού των επινεφριδίων προκαλούν συχνά την αύξηση της αρτηριακής πίεσης.
Ωστόσο, είναι αδύνατο για έναν ασθενή να προσδιορίσει μόνος του την παρουσία ενός κακοήθους όγκου μόνο από διάφορα συμπτώματα, τόνισε.
Στη Ρωσία, για την έγκαιρη διάγνωση ογκολογικών ασθενειών υπάρχουν προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου που έχουν σχεδιαστεί για τους πιο συνηθισμένους τύπους καρκίνου, όπως ορθοκολικός καρκίνος, καρκίνος τραχήλου της μήτρας, καρκίνος του προστάτη και του μαστού, σημείωσε ο ειδικός.
Οι έλεγχοι γίνονται σύμφωνα με το πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων, ανάλογα με την ηλικία του ατόμου, διευκρίνισε ο ειδικός.
Καρκινικά κύτταρα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 03.02.2022
Καρκίνος: Ο θρεπτικός σπόρος που θεωρείται «εξαιρετικά καρκινογόνος»
Εάν ένα άτομο αρχίσει να υποψιάζεται κάποια ογκολογική ασθένεια, δεν χρειάζεται να απευθυνθεί αμέσως σε έναν ογκολόγο. Πρώτα απ' όλα, θα πρέπει να επικοινωνήσει με έναν γενικό ιατρό και αυτός, εάν χρειαστεί, θα τον παραπέμψει σε έναν ειδικό, τόνισε ο Πετρόφσκι.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο καρκίνος είναι ασθένεια των ηλικιωμένων, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών είναι περίπου τα 60 χρόνια, άρα όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος τόσο μεγαλύτερος είναι και ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου.
«Αφήστε τον να με πάρει» - Σπαρακτικά λόγια από 14χρονο αγόρι που διαγνώστηκε με καρκίνο - Sputnik Ελλάδα

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.

ΜεγιστοποίησηΕλαχιστοποίηση
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала