Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Διατροφή: Οι δύο κανόνες που μπορεί να σας δώσουν το «ελιξίριο» της ζωής

CC0 / / Φρούτα και λαχανικά
Φρούτα και λαχανικά - Sputnik Ελλάδα, 1920, 08.02.2022
Οι δύο κανόνες διατροφής που μπορούν να παρατείνουν τη ζωή σας.
Δεν είναι μυστικό ότι η υγιεινή διατροφή είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που βοηθούν τους ανθρώπους να ζήσουν περισσότερο και να παραμείνουν σωματικά δραστήριοι, αλλά ο Víctor Tutelián πιστεύει ότι για να αυξηθεί το προσδόκιμο ζωής, είναι απαραίτητο να ακολουθούνται τουλάχιστον δύο κανόνες της διατροφικής επιστήμης.
Το Sputnik μίλησε με τον Víctor Tutelián, επιστημονικό διευθυντή του Ομοσπονδιακού Κέντρου Έρευνας στη Διατροφή, τη Βιοτεχνολογία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, ο οποίος παρουσίασε δύο σημαντικούς κανόνες διατροφής ικανούς να παρατείνουν τη ζωή σας.
Πρώτα απ' όλα, είναι σημαντικό η θερμιδική αξία της τροφής να αντιστοιχεί στην ενεργειακή πρόσληψη, αφού η υπερβολική ενέργεια μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη μιας σειράς ασθενειών και η έλλειψη θερμίδων οδηγεί σε εξάντληση του οργανισμού.
«Είναι σημαντικό να λαμβάνετε την ποσότητα της ενέργειας που ξοδεύετε από το φαγητό. Για να ζήσετε μια μακρά και σωματικά δραστήρια ζωή, πρέπει να σεβαστείτε αυτόν τον νόμο. Εάν τρώτε λιγότερο, θα χάσετε βάρος και θα εξαντληθείτε, και εάν τρώτε περισσότερο, θα παχύνετε και είναι πιθανόν να αναπτύξετε ασθένειες, όπως οι καρδιαγγειακές» εξήγησε ο Tutelián.
Μέτρηση πίεσης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.02.2022
Υπέρταση: Ποια απλή αλλαγή στη διατροφή σας μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο
Δεύτερον, η διατροφή πρέπει να περιέχει περίπου 200 χημικές ενώσεις απαραίτητες για τον οργανισμό.
«Χρειαζόμαστε περίπου 200 χημικές ενώσεις στον οργανισμό μας, εκ των οποίων οι 30-40 είναι απαραίτητες. Αν τις έχεις, είσαι υγιής, αν όχι, είσαι άρρωστος» διευκρίνισε.
Πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι πρέπει πάντα να καταναλώνουν πρωτεΐνες και μέσω της τροφής πρέπει να εφοδιάζουν τον οργανισμό τους με μια σειρά από θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και ορισμένα αμινοξέα.
Ο ακαδημαϊκός κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσο μεγαλώνει το άτομο πρέπει να αλλάξει σταδιακά τη διατροφή του και να την εμπλουτίσει με τροφές που είναι πιο εύπεπτες, αλλά περιέχουν την ίδια θρεπτική αξία.
Γιατρός - Sputnik Ελλάδα

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας, δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.

ΜεγιστοποίησηΕλαχιστοποίηση
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала