Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Εξηγήσεις Δούκα μετά τη διαγραφή από ΝΔ: Ατυχές σχήμα λόγου, οι αποζημιώσεις δόθηκαν με διαφάνεια

Πέτρος Δούκας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 08.02.2022
Εξηγήσεις από τον δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα ύστερα από τις δηλώσεις του που προκάλεσαν σάλο.
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του για τις φωτιές στην Ηλεία και τη διαγραφή του από τη ΝΔ -ως επακόλουθό τους- ο δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, εξέδωσε ανακοίνωση και προχωρά σε διευκρινίσεις.
Ο κ. Δούκας κάνει λόγο για ένα «καθ’ υπερβολή και ατυχές σχήμα λόγου» το οποίο, όμως, «πήρε απρόσμενη διάσταση».
«Λυπάμαι και στενοχωριέμαι, που αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την παραίτηση ενός από τους πιο ικανούς υπουργούς και φίλου μου. Του ζητάω συγγνώμη!» σημειώνει ο ίδιος, αναφερόμενος στην παραίτηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού.
Εν συνεχεία, ο δήμαρχος Σπάρτης υπογραμμίζει πως η στήριξη των πυρόπληκτων στην Ηλεία έγινε «με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα που κανένας δεν αμφισβήτησε, ούτε η τότε αντιπολίτευση».
Ο Πέτρος Δούκας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.02.2022
Ελλάδα
Πέτρος Δούκας: Διαγράφεται από τη ΝΔ μετά τον διάλογο με τον Σπήλιο Λιβανό
«Όλα έγιναν με πιστοποιητικά, και με αυτοψίες που διενήργησαν ειδικά κλιμάκια και οι ίδιοι οι δήμοι. Τα χρήματα διανεμήθηκαν από τα πιστωτικά ιδρύματα με πλήρη διαφάνεια, με πλήρη κυβερνητική εποπτεία. Έγιναν συνεχείς έλεγχοι των πιστοποιητικών από τις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Υπήρχε συνεχής δημοσιογραφική παρουσία και κάλυψη, και όλα έγιναν σε απόλυτη γνώση όλων των κομμάτων και των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, με συνεχείς ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, και κάτω από το φως του ήλιου!» συμπληρώνει επί του ιδίου θέματος.
Αναφέρει πως «δεν υπήρξαν ούτε μπορούσαν να υπάρξουν "τσάντες" ή οτιδήποτε άλλο τέτοιο» και ξεκαθαρίζει πως η υπερβολή του λόγου του είχε να κάνει με τη «ταχύτητα της γιγαντιαίας προσπάθειάς μας και την ευαισθησία μας».
Όσον αφορά στη διαγραφή του από τη ΝΔ, επισημαίνει πως «σέβομαι την απόφαση του πρωθυπουργού και εύχομαι στη κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό προσωπικά να συνεχίσουν με επιτυχία το πολύ δύσκολο και πολύ σημαντικό έργο τους, μέσα σε πρωτοφανείς αρνητικές συγκυρίες».

Ο διάλογος που οδήγησε στη διαγραφή

Να υπενθυμιστεί πως κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στις 2 Φεβρουαρίου, παρουσία του κ. Λιβανού, ο δήμαρχος της Σπάρτης προχώρησε στις επίμαχες δηλώσεις όσον αφορά στις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της Ηλείας.
«Όπως θυμάσαι, είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε. [...] Κυριολεκτικά γυρίσαμε το "παιχνίδι". Εκεί που πέφταμε με 15%, θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το "παιχνίδι"»: αυτή είναι η φράση που προκάλεσε τον σάλο.
Σχολιάζοντας όσα είπε ο δήμαρχος, ο Σπήλιος Λιβανός απαντά: «Αυτό πρέπει να το απαντήσουμε. Από τότε έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί… και υπολειπόμεθα ό,τι και να κάνουμε μετά από αυτή την "εποποιία"».
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала