Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

«Αθώα» προβλήματα που μπορεί να προκαλέσουν έκρηξη στο κινητό σας

CC0 / / Smartphone
Smartphone - Sputnik Ελλάδα, 1920, 08.02.2022
Τα «μικρά» προβλήματα που θα μπορούσαν να κάνουν ένα smartphone να εκραγεί στα χέρια σας.
Πολλές φορές έχουν συμβεί ατυχήματα λόγω της έκρηξης συσκευών όπως smartphone, ηλεκτρονικών τσιγάρων και άλλων «gadget».
Ο μηχανικός Αντόν Λεμπέντεφ εξήγησε που πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή προκειμένου να αποφευχθεί η έκρηξη συσκευών που χειριζόμαστε σε καθημερινή βάση.
Η φθορά της μπαταρίας ή η παραμόρφωση του περιβλήματος ενός smartphone μπορεί να προκαλέσει έκρηξη. Ομοίως, η φόρτιση μιας συσκευής που έχει κρυώσει ή υπερθερμανθεί μπορεί, επίσης, να οδηγήσει στο ίδιο αποτέλεσμα.
Αυτό τόνισε ο μηχανικός του κέντρου σέρβις I Can Fix, Αντόν Λεμπέντεφ, σε συνέντευξή του στο «Nevskiy Novosti», για να επισημάνει ότι οποιοδήποτε gadget με μπαταρία λιθίου μπορεί να είναι μια πιθανή «βόμβα» στην τσέπη.
«Στα smartphone, οι μπαταρίες συνήθως λειτουργούν καλά σε θερμοκρασίες μεταξύ μηδέν και +30 βαθμών. Επιπλέον, οποιαδήποτε μπαταρία λιθίου μπορεί να εκραγεί από υψηλή συγκέντρωση φορτίων, συμπεριλαμβανομένων των μπαταριών σε ορισμένα παιχνίδια, των μπαταριών σε συσκευές ατμίσματος, των ηλεκτρονικών τσιγάρων. Όλες εκρήγνυνται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο» υπογράμμισε.
Χειροβομβίδα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.02.2022
Ελλάδα
Συναγερμός στο Αίγιο: Βρέθηκε ενεργή χειροβομβίδα - Ικανή για μεγάλη έκρηξη
Πρόσθεσε ότι ένα εργοστασιακό ελάττωμα μπορεί, παράλληλα, να προκαλέσει έκρηξη των συσκευών. Ο μηχανικός υπενθύμισε ότι πριν από πέντε χρόνια οι ιδιοκτήτες του Samsung Galaxy Note 7 αντιμετώπισαν μια δυσάρεστη κατάσταση, όταν οι μπαταρίες των smartphone εξερράγησαν μαζικά λόγω ελαττώματος στην κατασκευή τους, με αποτέλεσμα να απαγορευθεί η είσοδος αυτών των τηλεφώνων στις αγορές και στα αεροδρόμια.
«Παρεμπιπτόντως, υπάρχει μια γενική πεποίθηση ότι οι κακής ποιότητας φορτιστές καθιστούν τη μπαταρία εκτός λειτουργίας και ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά με τέτοιους φορτιστές, αλλά αυτό είναι ένας μύθος. Οι φορτιστές κακής ποιότητας μπορούν να βλάψουν τον ελεγκτή, αλλά όχι τις ίδιες τις μπαταρίες» κατέληξε ο Λεμπέντεφ.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала