Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Πρόεδρος Μαυροβουνίου σε Μητσοτάκη: Τα Δυτικά Βαλκάνια χρειάζονται την υποστήριξη της Ελλάδας

© Φωτογραφία : Γραφείο του Πρωθυπουργού / Δημήτρης ΠαπαμήτσοςΣυνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου
Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου - Sputnik Ελλάδα, 1920, 08.02.2022
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδέχθηκε την πρόσκληση του Μίλο Τζουκάνοβιτς να επισκεφθεί το Μαυροβούνιο το επόμενο διάστημα.
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς.
Οι δυνατότητες και οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας, ειδικά στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, της ενέργειας και του τουρισμού, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης.
«Η Ελλάδα θα εξακολουθεί να αγωνίζεται, να στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, προφανώς υπό την προϋπόθεση ότι πληρούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα όμως ότι αυτή η προοπτική, της ευρωπαϊκής πορείας των Δυτικών Βαλκανίων, είναι απολύτως απαραίτητη για να εξασφαλίσουμε τη σταθερότητα και την ευημερία στην ευρύτερη περιοχή μας» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνοντας χαρούμενος για «την πρώτη επίσκεψη αρχηγού κράτους του Μαυροβουνίου μετά την ανεξαρτησία του».
Από την πλευρά του, ο κ. Τζουκάνοβιτς είπε ότι υπάρχει «μακροχρόνια παράδοση φιλίας μεταξύ των χωρών μας» ενώ «πέρυσι γιορτάσαμε μαζί την επέτειο των 140 χρόνων των διμερών σχέσεών μας -και 15 χρόνων υπολογίζοντας από την ανακήρυξη εκ νέου της ανεξαρτησίας του Μαυροβουνίου».
Η σημαία της Ουκρανίας στο ουκρανικό κοινοβούλιο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 08.02.2022
Κόσμος
Η Ουκρανία πήρε πυραύλους από τη Βρετανία: «Επιτέλους θα αντιτάξουμε κάτι στους Ρώσους»
Εκτίμησε πως η διαχείριση της πανδημίας από την ελληνική κυβέρνηση υπήρξε αποτελεσματική και έσπευσε να συμπληρώσει πως «το Μαυροβούνιο είναι αποφασισμένο για το ποιο είναι το μέλλον του», δηλαδή αφενός να μείνει σταθερά «στον δρόμο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης» για να διατηρήσει «τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή» και αφετέρου πως «όλη η περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων χρειάζεται υποστήριξη και βοήθεια από την πλευρά της Ελλάδας, κυρίως στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας που είναι και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε ένα κενό που προφανώς έχει δημιουργηθεί στις διαπραγματεύσεις».

«Όλοι χρειαζόμαστε αυτήν την προστασία από την πλευρά της Ελλάδας. Οπότε εμείς στηριζόμαστε στην Ελλάδα, επειδή η Ελλάδα ως φίλη και γειτονική χώρα έχει μεγάλη κατανόηση για τα προβλήματά μας, καταλαβαίνει τι χρειαζόμαστε, τι αντιμετωπίζουμε. Έχει επίσης και επιρροή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μπορεί να μιλήσει με τους εταίρους και να τους πείσει ότι η περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων δεν έχει άλλη προοπτική παρά μόνο ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μιλήσαμε επίσης για τα εσωτερικά θέματα στη χώρα μας, οπότε αν συμφωνείτε, μπορούμε να συνεχίσουμε με κάποια θέματα που αφορούν στη διμερή συνεργασία μας» κατέληξε ο κ. Τζουκάνοβιτς.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала