Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Ρώσος διπλωμάτης: Ύπουλη επιχείρηση των ΗΠΑ για υποκίνηση σύγκρουσης μεταξύ Ουκρανίας-Ρωσίας

© Sputnik / Igor Maslov / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΟυκρανία: Στρατιωτικές ασκήσεις στην Οδησσό
Ουκρανία: Στρατιωτικές ασκήσεις στην Οδησσό - Sputnik Ελλάδα, 1920, 08.02.2022
«Η Δύση απλά δεν έχει αρκετό χρόνο να εφαρμόσει αυτή τη στρατηγική. Είναι ήδη στα πρόθυρα καταστροφικών εξελίξεων που προβλέπονται για τα επόμενα 3-4 χρόνια. Ως εκ τούτου, τα πιο χοντροκομμένα και επικίνδυνα εργαλεία τίθενται σε λειτουργία, θέτοντας σε κίνδυνο την ειρηνική ανάπτυξη όλης της ανθρωπότητας».
Η ύπουλη επιχείρηση των ΗΠΑ για την υποκίνηση της στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας με θέμα τη «σχεδιασμένη κατάκτηση» του Κιέβου, προδίδεται μέσα από την «άνευ προηγουμένου συνεπής κλιμάκωση της αντιρωσικής πληροφοριακής επιθετικότητας από την Ουάσινγκτον» σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Φιλίας με τους Λαούς της Ελλάδας και της Κύπρου, Γκεόρκι Μουράντοβ.
«Ένας πόλεμος μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κρατών που εκπροσωπούν τον ρωσικό πολιτισμό είναι το πολυπόθητο όνειρο της Ουάσινγκτον, όπως διατυπώθηκε από τον Ζ. Μπρεζίνσκι, τον κύριο ιδεολόγο της καταπολέμησης της Ρωσίας, και τους πολιτικούς του κληρονόμους» τονίζει ο ελληνιστής και πρώην πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο.
Υπενθυμίζοντας το πραξικόπημα του 2014 που έφερε στην εξουσία στο Κίεβο «ένα αντιρωσικό εθνικιστικό καθεστώς», οι Αμερικανοί στρατηγοί καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να εφαρμόσουν το μακροπρόθεσμο σχέδιό τους «να διχάσουν τον ρωσικό κόσμο μέσω πολέμου».
Συνάντηση του Άντονι Μπλίνκεν και του Ιωάννη Κασουλίδη στην Ουάσινγκτον, 1 Φεβρουαρίου 2022 - Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.02.2022
Κόσμος
Γρίφος η στάση της Κύπρου με Ουκρανία: Το «χρυσωμένο χάπι» από ΗΠΑ και το λάθος προς αποφυγή
Τα βασικά στοιχεία του σχεδίου είναι η ένταξη της ελεγχόμενης από τη Δύση Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, η πλήρης στρατιωτικοποίησή της ώστε η σύγκρουση να είναι όσο το δυνατόν πιο αιματηρή, η έκρηξη μιας επικοινωνιακής βόμβας που παρουσιάζει την προστασία εκ μέρους της Ρωσίας του ρωσικού πληθυσμού του Ντονμπάς από την εθνοκάθαρση ως επίθεσης εναντίον της Ουκρανίας, όπως υπογραμμίζει ο διπλωμάτης.
«Ήδη προφανείς στρατηγικοί στόχοι μπορούν να εντοπιστούν πίσω από αυτά τα τακτικά βήματα: να βρεθεί μια διέξοδος από τη βαθιά υπαρξιακή πολιτική και οικονομική κρίση που τυλίγει τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση ως βάσεις του δυτικού συνασπισμού, να χτυπήσει την ανάπτυξη της Ρωσίας με ένα απατηλό όνειρο τον έλεγχο της ενέργειας και άλλων φυσικών πόρων της πλουσιότερης χώρας στον κόσμο, που είναι τόσο απαραίτητοι σε μια κρίση· να αποτρέψει μια εταιρική σχέση συνασπισμού μεταξύ Ρωσίας και Κίνας, αποδυναμώνοντας τη Μόσχα ως τον πιο ισχυρό εταίρο από στρατιωτικής απόψεως» σύμφωνα με τον ίδιο.
«Η Ρωσία έχει μέσα να απαντήσει σε αυτές τις προκλήσεις» όπως επισημαίνει ο κ. Μουράντοβ, συνοψίζοντας πως δυστυχώς, ο πόλεμος γίνεται ξανά το κύριο εργαλείο άσκησης της αυτοκρατορικής πολιτικής της Δύσης, ενώ «οι λαοί του κόσμου κατανοούν ότι αυτό δεν είναι η επιλογή της Ρωσίας».
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала