Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Τα social media «πυροβολούν» τις σουηδικές Αρχές: Στο στόχαστρο για «απαγωγές» μουσουλμάνων παιδιών

CC0 / / Πληκτρολόγιο υπολογιστή με φως κάτω από τα πλήκτρα
Πληκτρολόγιο υπολογιστή με φως κάτω από τα πλήκτρα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 08.02.2022
Οι σουηδικές Αρχές καταγγέλλουν εκστρατεία παραπληροφόρησης σε βάρος τους, σημειώνοντας ότι κοινωνικές υπηρεσίες στοχοποιούνται από λογαριασμούς στα social media που συνδέονται με ισλαμιστικές οργανώσεις.
Εκτεταμένη εστρατεία παραπληροφόρησης σε βάρος της Σουηδίας, με ισχυρισμούς περί απαγωγής παιδιών, καταγγέλλουν οι Αρχές της χώρας.
Σύμφωνα με τη Σουηδική Υπηρεσία Ψυχολογικής Άμυνας, η εκστρατεία προωθείται μέσα από τα social media αραβικών χωρών και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και απειλές.
Η εκστρατεία, όπως αναφέρεται, ξεκίνησε από τα τέλη του Δεκεμβρίου, μέσα από αραβόφωνα κανάλια με εκατομμύρια followers, με σκοπό -σύμφωνα με τις σουηδικές Αρχές- να προβάλλουν με αρνητικό τρόπο τη Σουηδία.
«Είναι κανάλια με έως και 17 εκατομμύρια followers και η διασπορά ενδεχομένως είναι πολύ μεγαλύτερη από ολόκληρο τον πληθυσμό της Σουηδίας» ανέφερε υπεύθυνος από τη Σουηδική Υπηρεσία Ψυχολογικής Άμυνας, ο Μίκαελ Τοφβέσον, στην κρατική τηλεόραση της χώρας, SVT.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλλεται, οι κοινωνικές και τοπικές υπηρεσίες στοχοποιούνται από λογαριασμούς που συνδέονται με ισλαμιστικές οργανώσεις που ισχυρίζονται ότι οι σουηδικές Αρχές έχουν απαγάγει παιδιά -και συγκεκριμένα μουσουλμάνους- από τους γονείς τους.
Το λογότυπο του Facebook - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.11.2021
Ελλάδα
Έκθεση: «Το Facebook δεν προστατεύει τους χρήστες από την παραπληροφόρηση για τον κορονοϊό»
Η Σουηδική Υπηρεσία Ψυχολογικής Άμυνας έχει λάβει μέτρα, σε συνεργασία με διάφορες Αρχές, προκειμένου να αντιμετωπίσει την εκστρατεία παραπληροφόρησης, χωρίς να γίνονται γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.
Το κρατικό κανάλι SVT της Σουηδίας κάνει λόγο για ψεύτικες εικόνες με παιδιά που κλαίνε και τα οποία υποτίθεται πως έχουν απαχθεί από τις σουηδικές Αρχές.
Σύμφωνα με τον Τοφβέσον, πρόκειται για εσφαλμένες ερμηνείες περιπτώσεων που η φροντίδα των παιδιών ανατίθεται αλλού, βάσει του νόμου, ή κατά τις οποίες χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας.
Την ίδια στιγμή, γονείς, των οποίων τα παιδιά βρίσκονται πλέον υπό την αιγίδα κοινωνικών υπηρεσιών, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το κοινοβούλιο της Σουηδίας, χθες, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Fria Tider.
«Θέλουμε τα παιδιά μας πίσω», ήταν το σύνθημά τους, με τους ίδιους πάντως να διαχωρίζουν τη διαμαρτυρία τους από τα όσα κυκλοφορούν στα social media.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала