Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Τουρκία: Έρευνα του Υπουργείου Πολιτισμού για το βίντεο κλιπ στην Παναγία Σουμελά

© Φωτογραφία : YouTube.com/OpenΒίντεο κλιπ στην Παναγία Σουμελά
Βίντεο κλιπ στην Παναγία Σουμελά - Sputnik Ελλάδα, 1920, 08.02.2022
Έρευνα για να βρεθούν οι υπεύθυνοι που έδωσαν άδεια να γυριστεί βίντεο κλιπ στην Παναγία Σουμελά ξεκινά από το τουρκικό Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.
Το τουρκικό Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ξεκίνησε έρευνα για όσους είναι υπεύθυνοι για τη χορήγηση άδειας, προκειμένου να γυριστεί μουσικό βίντεο κλιπ στη μονή της Παναγίας Σουμελά.
Υπενθυμίζεται ότι μία ομάδα περίπου 30 ατόμων, που αποτελείτο κατά κύριο λόγο από μουσικούς dj, γύρισαν ένα βίντεο κλιπ με ηλεκτρονική μουσική στην περιοχή του μοναστηριού, έχοντας ειδική άδεια για αυτό.
Η ομάδα των 30 dj γύρισαν το διαφημιστικό βίντεο με ειδική άδεια στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, που είναι κλειστό για τους επισκέπτες λόγω εργασιών επισκευής και αναστήλωσης στην Τραπεζούντα.
Οι συγκεκριμένοι dj συμμετείχαν στο βίντεο κλιπ όπου ακούγεται ηλεκτρονική μουσική, μετατρέποντας το μνημείο σε «ντίσκο».
Έκαναν «κλαμπ» την Παναγία Σουμελά - Sputnik Ελλάδα, 1920, 04.02.2022
Κόσμος
Έκαναν «ντίσκο» την Παναγία Σουμελά: «Ντροπιαστική χρήση-Το Πατριαρχείο απέτυχε να την προστατέψει»
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας αναζητά τους υπεύθυνους για την χορήγηση άδειας προκειμένου να γυριστεί το επίμαχο βίντεο κλιπ.

Η αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ

Υπενθυμίζεται ότι έντονα αντέδρασε το Υπουργείο Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για βεβήλωση της Παναγίας Σουμελά.
Το ελληνικό ΥΠΕΞ εκφράζει την έκπληξή του για το γεγονός ότι δόθηκε άδεια καθώς η μονή ανοίγει μόνο για προσκυνηματικούς λόγους, ενώ χαρακτηρίζει προσβλητικές αυτές τις εικόνες που «έρχονται να προστεθούν σε σειρά ενεργειών των τουρκικών Αρχών εις βάρος Μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς».
Καλεί μάλιστα τις αρμόδιες Αρχές «να πράξουν τα δέοντα για να μην επαναληφθούν τέτοιες πράξεις και να γίνει σεβαστός ο ιερός χώρος της μονής».
«Οι πρόσφατες εικόνες που προβλήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες ξένο συγκρότημα φαίνεται να χορεύει ντίσκο στον χώρο της ιστορικής μονής Παναγίας Σουμελά, αποτελούν βεβήλωση του Μνημείου αυτού, υποψήφιου για την ανακήρυξή του σε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που καταλήγει λέγοντας:
«Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι δόθηκε η άδεια στο εν λόγω συγκρότημα, καθώς η μονή της Παναγίας Σουμελά ανοίγει μόνο για προσκυνηματικούς λόγους. Οι εικόνες αυτές είναι προσβλητικές και έρχονται να προστεθούν σε σειρά ενεργειών των τουρκικών Αρχών εις βάρος Μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Καλούμε τις αρμόδιες τουρκικές Αρχές να πράξουν τα δέοντα για να μην επαναληφθούν τέτοιες πράξεις και να γίνει σεβαστός ο ιερός χώρος της μονής».
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала