Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Αντιικά χάπια: Διαθέσιμη η πλατφόρμα επικοινωνίας για όσους δικαιούνται τη θεραπεία – Η διαδικασία

CC0 / / Φάρμακο
Φάρμακο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 09.02.2022
Η Μίνα Γκάγκα ενημερώνει τους ασθενείς που δικαιούνται τη θεραπεία των αντιικών χαπιών για τη διαδικασία μέσω της οποίας θα τα προμηθευτούν.
Η Μίνα Γκάγκα έκανε γνωστό ότι οι ασθενείς με κορονοϊό που δικαιούνται τη χορήγηση θεραπείας με αντιικά χάπια, μπορούν πλέον να επικοινωνούν με την Ομάδα Εξυπηρέτησης «για τη διαδικασία διάθεσης αντιικών χαπιών κατά της COVID-19 στο email: antiikacovid19@moh.gov.gr».
Όπως επισημαίνεται από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, για την παραλαβή του φαρμάκου, «οι ασθενείς των οποίων η αίτηση εγκρίνεται, πρέπει άμεσα να αποδέχονται τους όρους χρήσης και χορήγησης στο σύνδεσμο fay.eopyy.gov.gr».
Πρεμιέρα για τα Λύκεια με self tests και μέτρα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 08.02.2022
Ελλάδα
Αντιικά χάπια: Η αλήθεια για το αν μπορούν να αντικαταστήσουν τα εμβόλια κατά του κορονοϊού
Επιπλέον, γίνεται γνωστό ότι αναλυτικές οδηγίες επί της διαδικασίας παρέχονται στο https://bit.ly/34qcdJ2.
Σύμφωνα με το Open, ήδη 800 ασθενείς έχουν δεχθεί τη θεραπεία μέχρι στιγμής.

Η διαδικασία της αίτησης

Την υποβολή της αίτησης κάνουν οι θεράποντες ιατροί μέσα από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης. Εφόσον η αίτηση εγκριθεί, οι ασθενείς θα παραλαμβάνουν τη θεραπεία με παράδοση κατ’ οίκον από τον ΕΟΠΥΥ.
Η θεραπεία, η πρώτη από του στόματος θεραπεία κατά της νόσου COVID-19, είναι κατάλληλη για μη νοσηλευόμενους ασθενείς 18 ετών και άνω, οι οποίοι έχουν βρεθεί θετικοί στην COVID-19 (με rapid antigen ή PCR test).
Αφορά ασθενείς με ήπια έως μέτρια συμπτώματα, οι οποίοι διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο να νοσήσουν βαριά.
Εμβόλιο Sanofi - Sputnik Ελλάδα, 1920, 03.02.2022
Ελλάδα
Έρχεται στην Ελλάδα το εμβόλιο της Sanofi
Τις πρώτες ημέρες μετά τη διάγνωση της νόσου, ο θεράπων ιατρός θα υποβάλει την αίτηση συμπληρώνοντας τα στοιχεία του ασθενούς. Με αυτοματοποιημένη διαδικασία, γιατρός και ασθενής θα λαμβάνουν sms στο κινητό τους για την επιβεβαίωση παραλαβής της αίτησης.
Επιστημονική επιτροπή θα αξιολογεί τα αιτήματα και θα απαντά εντός 24 ωρών από την καταχώριση του αιτήματος. Τόσο ο γιατρός όσο και ο ασθενής θα ενημερώνονται με sms για την απόφαση της επιτροπής, είτε είναι θετική είτε αρνητική.
Σε περίπτωση έγκρισης της αίτησης, ο ασθενής καλείται να συμπληρώσει την ειδική φόρμα για συναίνεση στη θεραπεία και την εξουσιοδότηση του ταχυμεταφορέα, η οποία βρίσκεται στο fay.eopyy.gov.gr.
Αφού ο ασθενής ταυτοποιηθεί, ο ΕΟΠΥΥ επικοινωνεί μαζί του για την επιβεβαίωση των στοιχείων του και τον προγραμματισμό παράδοσης του φαρμάκου.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала