Ειδικός συμβουλεύει: Προσοχή με αυτό το είδος ακουστικών - Υπάρχει κίνδυνος για τα αυτιά

CC0 / / Ακουστικά
Ακουστικά - Sputnik Ελλάδα, 1920, 09.02.2022
Υπάρχουν διάφορα είδη ακουστικών. Δεν είναι όλα όμως το ίδιο ασφαλή για την υγεία.
Τα «ακουστικά κενού» γνωστά κι ως «earplugs» (ακουστικά-ωτοασπίδες), είναι τα πιο επιβλαβή για την ακοή, δήλωσε σε συνέντευξή της στη «Gazeta.Ru» η Άλλα Ζαχάροβα, ωτορινολαρυγγολόγος του κέντρου ιατρικών υπηρεσιών «BestDoctor».
Σύμφωνα με την ίδια, τα ακουστικά κενού εφαρμόζονται στο εσωτερικό του πτερυγίου, καλύπτοντας τον έξω ακουστικό πόρο. Χάρη στα ειδικά μαξιλαράκια, κατευθύνουν τον ήχο απευθείας στο τύμπανο, συμπιέζοντας το κερί, το οποίο εισχωρεί βαθύτερα με αποτέλεσμα να σχηματίζεται ένα πυκνό τείχος κεριού. Αυτό μειώνει την ακοή και αισθανόμαστε ότι το αυτί μας είναι βουλωμένο.
Επίσης, τέτοια ακουστικά μπορούν να λειτουργήσουν ως μολυσματικό στοιχείο και να οδηγήσουν σε φλεγμονώδεις λοιμώξεις στον έξω ακουστικό πόρο και στο τύμπανο, εξήγησε η Ζαχάροβα.
Η κατσαρίδα που αφαιρέθηκε από το αυτί ασθενή - Sputnik Ελλάδα, 1920, 13.01.2022
Κόσμος
Τρόμος για Νεοζηλανδό: Κατσαρίδα ζούσε στο αυτί του!
Τα ακουστικά τύπου earbuds, που απλά στερεώνονται στο πτερύγιο του αυτιού θεωρούνται λιγότερο επικίνδυνα, ενώ τα ακουστικά κεφαλής είναι τα πιο ασφαλή.
Όπως εξήγησε η ειδικός, τέτοιοι τύποι ακουστικών καλύπτουν το αυτί και μεταδίδουν ομοιόμορφο και λιγότερο πυκνό ήχο στο τύμπανο.
μόλυνση αυτιού - Sputnik Ελλάδα, 1920, 11.12.2021
Κόσμος
Γυναίκα που τρύπησε το αυτί της είδε το πρόσωπό της να γίνεται μπλε, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Για να ελαχιστοποιήσουμε τον αρνητικό αντίκτυπο στην ακοή μας, θα πρέπει να απολυμαίνουμε τα ακουστικά καθημερινά, ανεξάρτητα από τον τύπο, με ένα μαντηλάκι οινοπνεύματος, να αφαιρούμε τα ακουστικά όταν είναι απενεργοποιημένα και να μειώσουμε την έκθεση σε δυνατούς ήχους, συμβούλεψε η ωτορινολαρυγγολόγος Άλλα Ζαχάροβα.
Χάπια - Sputnik Ελλάδα

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.

ΜεγιστοποίησηΕλαχιστοποίηση
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала