Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Μόσχα σε ΗΠΑ για πιθανή παράδοση αντιβαλλιστικού συστήματος στην Ουκρανία: Αποφύγετε την ανοησία

© Sputnik / Alexander WilfΜόσχα
Μόσχα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 09.02.2022
Έκκληση από τη Ρωσία στη Μόσχα όσον αφορά στην πιθανή παράδοση αντιβαλλιστικού συστήματος στην Ουκρανία.
Η Ρωσία καλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να μην προχωρήσουν στην παράδοση αντιβαλλιστικού συστήματος στην Ουκρανία.
Η Μόσχα, συγκεκριμένα, κάλεσε τις ΗΠΑ να αποφύγουν αυτή την «ανοησία».
Η πιθανή παράδοση των αμερικανικών αντιβαλλιστικών πυραυλικών συστημάτων THAAD στην Ουκρανία θα μειώσει τις πιθανότητες εξεύρεσης πολιτικής λύσης στην κρίση, επεσήμανε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ.
«Καλούμε τους Αμερικανούς συναδέλφους μας, με τους οποίους είμαστε σε διάλογο σε διάφορα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένου του ανώτατου επιπέδου, να μην κάνουν ανόητα πράγματα, να συμπεριφέρονται με σύνεση, να μη χρησιμοποιούν την κατάσταση για να την οδηγήσουν όλο και περισσότερο σε αδιέξοδο, από το οποίο θα είναι δύσκολο να βρούμε διέξοδο. Θα χρησιμοποιήσουμε περαιτέρω διπλωματικές μεθόδους από την πλευρά μας» υπογράμμισε.
Η δήλωση έρχεται εν μέσω αντιπαράθεσης μεταξύ του Κρεμλίνου, του Κιέβου και της Δύσης σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας που έχουν προτείνει οι ρωσικές Αρχές, που η Μόσχα κρίνει απαραίτητες για την εκτόνωση της κρίσης στην Ουκρανία και, γενικότερα, στην Ευρώπη.
Όσον αφορά στις εγγυήσεις ασφαλείας, η συνέχεια των διαπραγματεύσεων εξαρτάται από την ετοιμότητα των ΗΠΑ να συζητήσουν για τη μη επέκταση του ΝΑΤΟ.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала