Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Νέος Βουτζάς: Τοποθέτηση συρματοκιβωτίων από τον Δήμο Ραφήνας για την ανάσχεση της κατολίσθησης

© Φωτογραφία : Screenshot/AlphaΚαθίζηση στον Νέο Βουτζά
Καθίζηση στον Νέο Βουτζά - Sputnik Ελλάδα, 1920, 09.02.2022
Ευρεία σύσκεψη με όλους τους συναρμόδιους φορείς και με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων.
Να βρεθούν άμεσες λύσεις για την επιβράδυνση του γεωλογικού φαινομένου, που προκάλεσε την καταστροφή σπιτιών στον Νέο Βουτζά, αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη φορέων κι επιστημόνων στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα (09/02) για την καθίζηση που έχουν υποστεί σπίτια στην οδό Καρυωτάκη του Νέου Βουτζά, διαπιστώθηκε πως απαιτούνται άμεσες λύσεις για την επιβράδυνση του φαινομένου, ώστε σε πρώτη φάση να ανασχεθεί η κατολίσθηση έως ότου ολοκληρωθούν οι γεωτεχνικές μελέτες και δοθεί η οριστική λύση.
Στιγμιότυπο από τον Άρειο Πάγο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 09.02.2022
Ελλάδα
Ρόδος: Σε δίκη για συκοφαντική δυσφήμιση 26χρονη που είχε καταγγείλει νεαρούς για ομαδικό βιασμό
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς, τόνισε ότι μέχρι την ολοκλήρωση των μελετών θα ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα.
Ως πρώτη, πάντως, ενέργεια μετά την εισήγηση των επιστημόνων, ο Δήμος αναλαμβάνει να υλοποιήσει το ανακουφιστικό μέτρο τοποθέτησης συρματοκιβωτίων στον «πόδα του πρανούς», ώστε να συγκρατηθούν οι πιέσεις που δημιουργεί το εν εξελίξει κατολισθητικό φαινόμενο.
Παράλληλα, μεταξύ άλλων, στη σύσκεψη ξεκαθαρίστηκε πως δεν συνδέεται η εμφάνιση του κατολισθητικού φαινομένου με την κατάσταση της οδού Καρυωτάκη, στην οποία έχει ασφαλτοστρωθεί ένα τμήμα της, ενώ στο τέλος αυτής έχει δημιουργηθεί δίκτυο όμβριων με σωληνώσεις που καταλήγουν στο ρέμα, ώστε να εμποδίζεται η διάβρωση των πρανών.
Η λεκάνη απορροής δεν ήταν τέτοια ώστε να υπάρξει συσσώρευση υδάτων, ενώ όπως επίσης ειπώθηκε, το φαινόμενο δημιουργήθηκε από τα όμβρια ύδατα που περνούσαν στο υπέδαφος.

«Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή, δεν θα αφήσουμε κανέναν πολίτη να αντιμετωπίσει μόνος του τις επιπτώσεις ενός φυσικού φαινομένου και θα συνεχίσουμε έως ότου δοθεί οριστική και μόνιμη λύση από τους αρμόδιους φορείς» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής Ραφήνας-Πικερμίου.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала