Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ρώσος διπλωμάτης: Η Ρωσία μπορεί να αυξήσει τις παραδόσεις αερίου εάν υπάρξει αίτημα από την ΕΕ

© Sputnik / Stringer / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΦυσικό αέριο
Φυσικό αέριο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 09.02.2022
Τι λέει ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην ΕΕ Βλαντιμίρ Τσιζόφ σχετικά με την πιθανότητα αύξησης των ποσοτήτων ρωσικού φυσικού αερίου που παραδίδονται στην ΕΕ.
Η Ρωσία μπορεί να αυξήσει την ποσότητα του φυσικού αερίου που παρέχει σε χώρες της Ευρώπης, εάν υπάρχει σχετικό αίτημα, επεσήμανε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην ΕΕ Βλαντιμίρ Τσιζόφ σε συνέντευξή του στο Sputnik.
Όπως παρατήρησε ο Ρώσος διπλωμάτης, ένα τέτοιο αίτημα δεν γίνεται την παρούσα περίοδο λόγω της αυξημένης τιμής που υπάρχει στην αγορά.
Την περασμένη εβδομάδα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σημείωσε πως ο ρωσικός κολοσσός Gazprom επέδειξε απροθυμία ως προς την αύξηση της ποσότητας του παραδιδόμενου φυσικού αερίου, παρά την αυξημένη ζήτηση.
«Για να πουληθεί φυσικό αέριο, χρειάζεται κάποιος να δηλώσει, εκ των προτέρων, την προθυμία του να το αγοράσει» είπε και συνέχισε: «Εξάλλου, οι προμήθειες μέσω του αγωγού φυσικού αερίου δεν μπορούν να επαναληφθούν» είπε ο Τσιζόφ.
Γαλλία - ΕΕ - Ρωσία σημαίες - Sputnik Ελλάδα, 1920, 09.02.2022
Κόσμος
Ρώσος διπλωμάτης: Μειωμένες οι επαφές μεταξύ Ρωσίας και ΕΕ λόγω της ουκρανικής κρίσης
Συμπλήρωσε πως οι Ευρωπαίοι έχουν, ακόμα, αέριο στις «αποθήκες» τους και άρα η Ε.Ε., περιμένει, επί τούτου, για να κάνει το σχετικό αίτημα στη Ρωσία.
«Αν ο χειμώνας ήταν πιο έντονος και τα αποθέματα εξαντλούνταν πιο γρήγορα, σίγουρα οι ευρωπαϊκές εταιρείες θα αγόραζαν επιπλέον φυσικό αέριο, ακόμα και σε υψηλές τιμές. Αλλά, μέχρι στιγμής, ο χειμώνας είναι γενικά ήπιος, επομένως δεν υπάρχουν αιτήματα, και αφού δεν υπάρχουν, δεν υπάρχουν προμήθειες» εξήγησε.
Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως η ενεργειακή κρίση είναι επόμενο της πολιτικής που ακολουθεί η Κομισιόν όσον αφορά στην ενέργεια.
«Η τρέχουσα κρίση στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου είναι ένα πρόβλημα που αναπόφευκτα θα εμφανιζόταν. Η προέλευσή της έγκειται στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εγκαταλείψει τα μακροπρόθεσμα συμβόλαια φυσικού αερίου και να στραφεί σε διαπραγμάτευση στις αγορές spot» σημείωσε ο διπλωμάτης.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала