Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ: Οι Αμερικανοί μπορεί να μου ζητήσουν να φύγω από τη χώρα

© Sputnik / Сергей Гунеев / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΟ Ανατόλι Αντόνοφ
Ο Ανατόλι Αντόνοφ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 09.02.2022
Ο Ρώσος πρεσβευτής επιβεβαιώνει ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να του ζητήσουν ακόμη και να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ εξαιτίας των εντάσεων σχετικά με τις βίζες.
Ο Ρώσος πρέσβης στην Ουάσιγκτον, Ανατόλι Αντόνοφ, επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα μπορούσε να του ζητήσει να φύγει από τη χώρα λόγω των παρατεταμένων εντάσεων σχετικά με τις βίζες.
Τον Ιανουάριο, ο Αντόνοφ τόνισε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών τον είχε ενημερώσει ότι θα αναγκαζόταν να φύγει μέχρι τον Απρίλιο, εάν η Ρωσία δεν χορηγούσε βίζα στους φρουρούς του πρέσβη των ΗΠΑ στη Μόσχα.
«Ναι» αποκρίθηκε ο Αντόνοφ στους δημοσιογράφους απαντώντας στην ερώτηση εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να του ζητήσουν να φύγει.
«Επιβεβαιώνω αυτήν την αμερικανική θέση. Πράγματι, η κατάσταση είναι η ίδια όπως ήταν όταν μίλησα για πρώτη φορά για το θέμα... Αυτό σημαίνει ότι οι Αμερικανοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να επιλέξουν έναν δρόμο που περιλαμβάνει μείωση του επιπέδου της διπλωματικής παρουσίας στη Μόσχα και την Ουάσιγκτον» προσέθεσε.
Μόσχα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 09.02.2022
Κόσμος
Μόσχα σε ΗΠΑ για πιθανή παράδοση αντιβαλλιστικού συστήματος στην Ουκρανία: Αποφύγετε την ανοησία
Ο Ρώσος πρεσβευτής, Ανατόλι Αντόνοφ, δεν αποκλείει περαιτέρω επαφές στο υψηλότερο επίπεδο μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον εν μέσω των εντάσεων για την Ουκρανία και την ασφάλεια στην ανατολική Ευρώπη.
«Δεν γίνεται καμία ουσιαστική δουλειά από αυτή την άποψη, αλλά τέτοιες επαφές δεν μπορούν να αποκλειστούν. Απλώς απαιτούνται. Όλες οι επαφές είναι ζητούμενες σε οποιοδήποτε επίπεδο» εξήγησε ο Αντόνοφ σε δημοσιογράφους την Τετάρτη, όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα επαφών μεταξύ των Ηνωμένες Πολιτείες και Ρωσίας στο υψηλότερο επίπεδο.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала