Σεξ και COVID-19: Αλήθεια ή μύθος ότι επηρεάζει τη σεξουαλική λειτουργία των ανδρών;

CC0 / / Άνδρας
Άνδρας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 09.02.2022
Η COVID-19 δεν επηρεάζει την ανδρική σεξουαλική λειτουργία.
Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Σέτσενοφ, η μόλυνση από κορονοϊό μειώνει το επίπεδο των ανδρικών ορμονών στους ασθενείς, αλλά μετά την ανάρρωση τα ποσοστά γονιμότητας επιστρέφουν στο φυσιολογικό επίπεδο.
Η νόσος COVID-19 μειώνει σημαντικά το επίπεδο των ανδρικών ορμονών στους ασθενείς, ωστόσο, τα ποσοστά γονιμότητας επανέρχονται στο φυσιολογικό μόλις ο οργανισμός απαλλαγεί από τον ιό.
Σε αυτό το ενθαρρυντικό αποτέλεσμα κατέληξε μια ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου του Σέτσενοφ, οι οποίοι σε διάστημα των έξι μηνών συνέλεξαν και μελέτησαν δεδομένα για την ορμονική κατάσταση ασθενών με κορονοϊό στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο COVID.
Οι επιστήμονες εξέτασαν 44 άνδρες που μολύνθηκαν από την COVID-19 και 44 υγιείς εθελοντές, που αποτελούσαν την ομάδα ελέγχου.
Άνδρας θλιμμένος στο κρεβάτι  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.01.2022
Κορονοϊός και γονιμότητα: Η «ύπουλη» συνέπεια της νόσησης στους άντρες
Η υπερηχογραφική εξέταση δεν έδειξε φλεγμονή ή διαταραχές της ροής του αίματος στα γεννητικά όργανα των ανδρών της πρώτης ομάδας.
Όμως, η ορμονική κατάσταση επιδεινώθηκε αισθητά, συμπεριλαμβανομένης της απότομης πτώσης των επιπέδων τεστοστερόνης.
«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η σοβαρή επίπτωση στο ορμονικό σύστημα των ανδρών εμφανίζεται στην κορύφωση της νόσου» δήλωσε ο κύριος ερευνητής, καθηγητής Ντμίτρι Ενίκεεφ.
Ωστόσο, αυτό συνέβη προσωρινά και μόλις τρεις μήνες μετά την ανάρρωση, το σπερμοδιάγραμμα δεν έδειξε σημαντικές διαφορές μεταξύ της ομάδας ελέγχου και των νοσούντων από την COVID-19.
Χάπια - Φάρμακα - Sputnik Ελλάδα

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.

ΜεγιστοποίησηΕλαχιστοποίηση
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала