Συμπτώματα μετάλλαξης Όμικρον: Τα λιγότερο γνωστά σημάδια στους ώμους και την πλάτη

CC0 / / Όμικρον
Όμικρον - Sputnik Ελλάδα, 1920, 09.02.2022
Η μετάλλαξη Όμικρον είναι η πλέον κυρίαρχη παραλλαγή του κορονοϊού και φέρει μια σειρά από σημάδια για να την εντοπίσετε. Τα εν λόγω συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν διαφορετικά σε κάθε άνθρωπο και μπορεί να διαφέρουν σε σοβαρότητα μεταξύ εκείνων που είναι ανεμβολίαστοι και εμβολιασμένοι.
Επί του παρόντος, η μετάλλαξη Όμικρον κυριαρχεί ανά τον κόσμο και υπάρχουν πολλά σημάδια που οι άνθρωποι μπορούν να διακρίνουν. Φαίνεται επίσης ότι μπορείτε να εντοπίσετε τη μετάλλαξη Όμικρον ακόμα και αν είχατε προηγουμένως διαφορετικό στέλεχος της COVID-19.
Η αναγνώριση των συμπτωμάτων εφόσον τα εντοπίσετε και η καραντίνα, μπορεί να συμβάλουν να σταματήσει η εξάπλωση της μετάλλαξης.

Τα συμπτώματα

Τα προβλήματα στον ώμο, τον αυχένα, την πλάτη και το γόνατο είναι συμπτώματα που θα πρέπει να δώσετε προσοχή. Βέβαια, όλοι οι άνθρωποι θα έχουν σε κάποια χρονική στιγμή της ζωής τους πόνο και αρκετές φορές δύναται τα συμπτώματα να υποχωρήσουν, να επιστρέψουν ή και να χειροτερέψουν.
Υπάρχουν επίσης κάποια σημάδια στον ώμο και την πλάτη σας που μπορεί να υποδεικνύουν ότι νοσείτε από κορονοϊό.
Συγκεκριμένα το NHS αναφέρει: «Οι άνθρωποι μας έχουν πει ότι τα πιο συνηθισμένα προβλήματα μετά τη νόσηση από COVID -19 είναι ενοχλήσεις στον ώμο, στην πλάτη, προβλήματα στις αρθρώσεις και τους μυς ενώ οι πόνοι μπορεί να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος. Κάποιοι πάσχοντες έχουν εκτεταμένο πόνο που μπορεί να έρθει και να φύγει για ένα χρονικό διάστημα κατά την ανάρρωση. Κάποιοι άλλοι πιθανόν να αισθάνονται μούδιασμα ή αίσθημα καρφιτσών και βελόνων καθώς και αδυναμία στα χέρια ή τα πόδια».
Πόνος στην κοιλιά  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 04.02.2022
Όμικρον: Τα άγνωστα συμπτώματα που προμηνύουν τη μετάλλαξη

Oι ασυνήθιστοι μυϊκοί πόνοι

Οι επιστήμονες του ZOE είπαν: «Οι μυϊκοί πόνοι που σχετίζονται με την COVID-19 μπορεί να κυμαίνονται από ήπιους έως αρκετά εξουθενωτικούς, ειδικά όταν εμφανίζονται παράλληλα με την κόπωση. Επίσης, σε μερικούς ανθρώπους αυτός ο μυϊκός πόνος τους εμποδίζει να κάνουν καθημερινές εργασίες». Τέλος, οι ασυνήθιστοι μυϊκοί πόνοι μπορεί να είναι ένα πρώιμο σύμπτωμα της COVID-19 και συχνά εμφανίζονται στην αρχή της ασθένειας.
Στατιστικά οι ενοχλήσεις ή οι πόνοι διαρκούν κατά μέσο όρο δύο έως τρεις ημέρες, ανάλογα με την ηλικία. Στα παιδιά διαρκεί τέσσερις ημέρες, πέντε ημέρες για ενήλικες ηλικίας 16-35 ετών, επτά ημέρες για ενήλικες ηλικίας 35-65 ετών και έως οκτώ ημέρες για ενήλικες άνω των 65 ετών.
Δυστυχώς, οι μυϊκοί πόνοι που σχετίζονται με την COVID-19 μπορεί μερικές φορές να διαρκέσουν πολύ περισσότερο και αναφέρονται συνήθως σε άτομα με μακροχρόνιο σύνδρομο COVID ή μετά τη νόσηση.

Πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα

Υπάρχουν επίσης ορισμένα άλλα σημάδια που πρέπει να γνωρίζετε. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) λένε ότι τα άτομα με COVID-19 έχουν αναφέρει «ένα ευρύ φάσμα συμπτωμάτων».
Το CDC εξηγεί ότι τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν δύο έως 14 ημέρες μετά την έκθεση στον ιό και ότι ο καθένας μπορεί να έχει ήπια έως σοβαρά συμπτώματα και να χρειαστεί ιατρική βοήθεια.
Η μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να είναι ηπιότερη σε εμβολιασμένους και το NHS λέει ότι τα εμβόλια προσφέρουν στους ανθρώπους την καλύτερη προστασία από τον κορονοϊό.
Εάν εντοπιστείτε θετικοί στο τεστ για COVID-19, πρέπει να περιμένετε πριν εμβολιαστείτε, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας express.co.uk.
Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала