Σεκιουριτάς βαριόταν πρώτη μέρα στη δουλειά και ζωγράφισε μάτια σε πίνακα 876 χιλ.

© Φωτογραφία : YouTube/Новости Шеремета Девять с половиной - 2Σεκιουριτάς ζωγράφισε μάτια σε πίνακα επειδή βαριόταν την 1η μέρα στη δουλειά
Σεκιουριτάς ζωγράφισε μάτια σε πίνακα επειδή βαριόταν την 1η μέρα στη δουλειά - Sputnik Ελλάδα, 1920, 09.02.2022
Ο πίνακας είναι έργο της Ρωσίδας ζωγράφου Άννα Λεπόρσκαγια από το 1932, με την αξία του να υπολογίζεται στις 876 χιλ. ευρώ.
Ένας παγκοσμίου φήμης ζωγραφικός πίνακας καταστράφηκε από έναν σεκιουριτά, που δικαιολογήθηκε ότι βαριόταν την πρώτη μέρα στη δουλειά.
Οι «Τρεις Φιγούρες», ο πίνακας που φιλοτεχνήθηκε από τη ζωγράφο Άννα Λεπόρσκαγια το 1932 ήταν εκτεθειμένος στον Κέντρο Γιέλτσιν, στο Αικατερίνενμπουργκ της Ρωσίας.
Όμως κάτι παράξενο παρατηρήθηκε από φιλότεχνους να υπάρχει πάνω στον πανάκριβο πίνακα.
Συγκεκριμένα, ένας φύλακας είχε αποφασίσει να ζωγραφίσει από ένα ζευγάρι μάτια πάνω σε δύο από τις συνολικά τρεις απρόσωπες μορφές, κατά τη διάρκεια της βάρδιας του τον Δεκέμβρη του 2021.
Σκηνή από την ταινία Mr Bean - Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.04.2021
Κόσμος
Οι μίστερ Μπιν της Σεούλ: Ζευγάρι βανδάλισε κατά λάθος έργο τέχνης 330 χιλ. ευρώ σε έκθεση - Βίντεο
Ο πίνακας εξετάστηκε από τον συντηρητή έργων τέχνης την επόμενη μέρα και απεστάλη στη Μόσχα.
«Η ζημιά αποκαθίσταται, σύμφωνα με τον ειδικό, και οι μουντζούρες θα αφαιρεθούν χωρίς συνέπειες για το έργο τέχνης» σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κέντρου Γιέλτσιν.
Να σημειώσουμε ότι οι εργασίες αποκατάστασης αναμένεται να κοστίσουν περί τις 23 χιλ. ευρώ, με τον πίνακα να είναι ασφαλισμένος για 876 χιλ. ευρώ.
Όταν αποκατασταθεί, ο πίνακας θα επιστραφεί στη γκαλερί State Tretyakov Gallery στη Μόσχα, όπου θα τοποθετηθεί πίσω από προστατευτικό γυαλί, για να αποφευχθούν μελλοντικά παρατράγουδα.
Δείτε το βίντεο:
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала