Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

«WSJ»: Στρατός των ΗΠΑ στην Πολωνία θα βοηθήσει ενδεχόμενη εκκένωση Αμερικανών από την Ουκρανία

© Sputnik / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΑμερικανικός στρατός
Αμερικανικός στρατός - Sputnik Ελλάδα, 1920, 09.02.2022
Το «πράσινο φως» έδωσε ο Λευκός Οίκος για σχέδιο σύμφωνα με το οποίο αμερικανικά στρατεύματα που βρίσκονται στην Πολωνία, θα βοηθήσουν στην εκκένωση Αμερικανών από την Ουκρανία, σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης.
Ο Λευκός Οίκος έχει εγκρίνει σχέδιο του Πενταγώνου για τα αμερικανικά στρατεύματα στην Πολωνία, προκειμένου να βοηθήσουν Αμερικανούς να φύγουν από την Ουκρανία, σε περίπτωση κλιμάκωσης της κατάστασης, αναφέρει η «Wall Street Journal», επικαλούμενοι αξιωματούχους των ΗΠΑ.
Κάποιοι από τους 1.700 στρατιώτες του 82ου Αερομεταφερόμενου Σώματος, που έχουν αναπτυχθεί στην Πολωνία, θα ξεκινήσουν να στήνουν σημεία ελέγχου και στρατόπεδα κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία τις προσεχείς ημέρες, για να φιλοξενήσουν πιθανούς εκτοπισμένους.
Ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοβ. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 09.02.2022
Ελλάδα
Ρώσος πρέσβης: Η Ελλάδα δεν είναι έδαφος ευνοϊκό για αντιρωσική προπαγάνδα
Οι αμερικανικές δυνάμεις θα παρέχουν μόνο υλικοτεχνική υποστήριξη για να βοηθήσουν στο συντονισμό της εκκένωσης Αμερικανών από την Πολωνία, αφότου φτάσουν εκεί από την Ουκρανία «πιθανότερα από ξηράς και χωρίς αμερικανική στρατιωτική υποστήριξη», σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Υπολογίζεται ότι περίπου 30.000 Αμερικανοί βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στην Ουκρανία.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала