Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

«Βόμβες» από τον τεχνικό σύμβουλο της 24χρονης Γεωργίας: «Πέρασαν 16 ώρες για τη λήψη δείγματος»

© MEGAΒιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη - Γεωργία Μπίκα
Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη - Γεωργία Μπίκα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 09.02.2022
Oι μεταβολίτες που ανιχνεύθηκαν, τα σχόλια των Ελβετών για το δείγμα και την καθυστέρηση. Ανατροπή στην πολύκροτη υπόθεση από τον τεχνικό σύμβουλο της 24χρονης.
Τις «αιχμές» των Ελβετών για την καθυστέρηση στη δειγματοληψία των ούρων της Γεωργίας Μπίκας που κατήγγειλε τον βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, μετέφερε ο τεχνικός της σύμβουλος, Δημήτρης Γαλεντέρης.
«Από την αρχή είπα πως δεν πρέπει να βιαστούμε, είδα τα δημοσιεύματα που μιλούσαν για χαμηλή ποσότητα αλκοόλ στο αίμα. Τα αποτελέσματα της τοξικολογικής αποδεικνύουν μία ποσότητα μεταβολιτών της αλκοόλης. Δεν ανιχνεύθηκε η ίδια η αλκοόλη γιατί, όπως έχουμε ξαναπεί, πέρασαν αρκετές ώρες προκειμένου να παρθούν τα ούρα ως δειγματοληψία. Αυτοί οι μεταβολίτες όμως αποκαλύπτουν υψηλά ποσά αλκοόλ που σημαίνουν και υψηλή κατανάλωση αλκοόλ που έχει προηγηθεί. Πόση είναι αυτή η κατανάλωση, πόσα ποτά ήπιε, σε τι χρονικό διάστημα τα ήπιε, δεν μπορούμε ακόμα να το πούμε. Πρέπει να βγει μια τεχνική έκθεση για να το προσεγγίσουμε. Τα ποσά που βλέπουμε μπροστά μας είναι πως υπήρξε υψηλή κατανάλωση αλκοόλ» εξήγησε αναλυτικά στον ΑΝΤ1.
Η 24χρονη Γεωργία Μπίκα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 08.02.2022
Ελλάδα
Γεωργία Μπίκα: Οδυνηρός ο δεύτερος «βιασμός» της αμφισβήτησης – Θα τον αντιμετωπίσω με μάτια ανοιχτά
Εξηγώντας τι είναι οι μεταβολίτες, επεσήμανε πως το αλκοόλ αλλάζει μορφή όταν κυκλοφορεί στο αίμα μας και με αυτές τις μορφές απεκκρίνεται και στα ούρα μας.
«Σε μια τοξικολογική εξέταση ανιχνεύουμε ή το αλκοόλ αναλλοίωτο ή αυτούς τους μεταβολίτες» σημείωσε.
Για το εάν μπορεί να ρίξει κάποιος κάτι στο ποτό που δεν ανιχνεύεται στις εξετάσεις, υπογράμμισε πως «υπάρχουν τοξικές ουσίες οι οποίες καθαρίζουν από τα ούρα πολύ γρήγορα και δεν ανιχνεύονται. Η μοναδική μας ευκαιρία για να τις βρούμε είναι να κάνουμε γρήγορα τη δειγματοληψία, εντός του 12ώρου, κάτι το οποίο σχολιάζεται και από τους Ελβετούς σύμφωνα με τα κλινικά στοιχεία που έλαβαν κι αυτοί πως η δειγματοληψία έγινε μετά από 16 ώρες και πλέον».
Παράλληλα, αποκάλυψε πως η Γεωργία πήγε πολλές φορές στην τουαλέτα πριν δώσει το δείγμα ούρων και χάθηκαν πολλά στοιχεία στο ενδιάμεσο.
Ακόμη, ισχυρίστηκε πως οι Ελβετοί είναι αντικειμενικοί για τον ίδιο, δεν έχει κάποιον λόγο να τους αμφισβητήσει, βρήκαν ποσότητες σε υψηλή ποσότητα και πρέπει να ακολουθήσουν περισσότερες εξετάσεις.
Το πόρισμα έχει συνταχθεί στα αγγλικά και δημοσιεύτηκε από το zougla.gr, όπου ανάμεσα σε άλλα μεταφέρει:
«Μεταξύ του υπόπτου συμβάντος και του χρόνου λήψης των δειγμάτων ούρων της Γεωργίας Μπίκα πέρασαν πάνω από 16 ώρες. Είναι, λοιπόν, πιθανόν η αιθανόλη να είχε αποβληθεί από το σώμα, αφού ο ρυθμός αποβολής της κυμαίνεται μεταξύ 0,1 και 0,2 gr ανά κιλό αιθανόλης ανά ώρα. Η ανάλυση των δειγμάτων έδειξε υψηλές συγκεντρώσεις των άμεσων αλκοολικών δεικτών αιθυλογλυκουρονίδιου (EtG) και θειικού αιθυλεστέρα (EtS), που υποδηλώνει ότι προηγουμένως είχε καταναλωθεί υψηλή ποσότητα αιθανόλης, η οποία ενδέχεται να είχε οδηγήσει σε υψηλή συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα (πάνω από 0,8 gr ανά κιλό ή και υψηλότερο)».
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала