Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Γηροκομείο-κολαστήριο στα Χανιά: Τάιζαν ηλικιωμένους με αποφάγια και τους έδεναν στο κρεβάτι

CC0 / / Ηλικιωμένη
Ηλικιωμένη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 10.02.2022
Ανατριχίλα προκαλεί το γεγονός ότι έχουν καταγραφεί 293 περιπτώσεις θανάτων ηλικιωμένων σχετιζόμενων με οποιονδήποτε τρόπο με τη φιλοξενία τους στη δομή, από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Μάρτιο του 2021.
Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για τον τρόπο με τον οποίο φέρονταν στους ηλικιωμένους τροφίμους οι εργαζόμενοι στο γηροκομείο-κολαστήριο των Χανίων.
Ενδεικτικό είναι πως, σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, σε μεγάλο μέρος του προσωπικού αποδίδεται απάνθρωπη και εξευτελιστική συμπεριφορά κατά των τροφίμων της δομής, ενίοτε και βίαιη.
Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, η ποσότητα της τροφής που λάμβαναν καθημερινά οι φιλοξενούμενοι ηλικιωμένοι ήταν ελάχιστη έως ανύπαρκτη, χαμηλής ποιότητας, ενώ η χορήγησή της γινόταν για ελάχιστο χρόνο, σε βαθμό που, όπως υποστηρίζεται, είχαν παρατηρηθεί περιστατικά πνιγμών.
Συγκεκριμένα, υποστηρίζεται πως η επεξεργασία των οικονομικών στοιχείων, εσόδων, εξόδων, δαπανών, κ.λπ. για τη σίτιση των φιλοξενουμένων έδειξε ότι η ημερήσια δαπάνη που καταβαλλόταν από τη δομή για την σίτιση εκάστου ηλικιωμένου ήταν 0,55 ευρώ!
Όπως γίνεται αντιληπτό, οι τρόφιμοι έτρωγαν σπάνια κρέας και ελάχιστα φρούτα, ενώ αναγκάζονταν να πιούν γάλα αραιωμένο με νερό.
Το γηροκομείο των ύποπτων θανάτων στα Χανιά - Sputnik Ελλάδα, 1920, 09.02.2022
Ελλάδα
Υπόθεση του γηροκομείου της φρίκης στα Χανιά: Βαρύ κατηγορητήριο για τους 7, «κόλαφος» η δικογραφία
Ακόμη, στους εργαζόμενους στη Μονάδα Φιλοξενίας Ηλικιωμένων καταλογίζεται ότι χορηγούσαν αποφάγια προηγούμενων γευμάτων, ακόμη και επικίνδυνα εντόσθια ζώων που παρέχονταν δωρεάν από επιχειρηματίες του είδους.

Επιπλέον, στη δικογραφία αναφέρεται ότι οι ρόμπες που φορούσαν οι τρόφιμοι καθαρίζονταν σπάνια, όπως σπάνια πλένονταν και καθαρίζονταν από τους υπαλλήλους, οι οποίοι, μάλιστα, χρησιμοποιούσαν τα ίδια αναλώσιμα υλικά, δηλαδή κοινές πετσέτες, κοινά ξυραφάκια κ.λπ., ενώ φέρονται σε πολλές περιπτώσεις να επανατοποθετούσαν τις ίδιες ακάθαρτες πάνες.

Στους κατηγορουμένους αποδίδεται, επίσης, ότι ακινητοποιούσαν πλήρως και μόνιμα ηλικιωμένους με ιμάντες περίδεσης στα χέρια και στα πόδια.
Επιπρόσθετα, κατά την εισαγωγή των ηλικιωμένων στη Μονάδα, οι υπάλληλοι φέρονται να χορηγούσαν στους περισσότερους από αυτούς ισχυρά κατασταλτικά ψυχιατρικά φαρμακευτικά σκευάσματα χωρίς δικαιολογημένη διάγνωση προκειμένου να αδρανοποιηθούν οι πνευματικές λειτουργίες τους και να καμφθεί η κινητικότητά τους.
Υπενθυμίζεται ότι χθες πραγματοποιήθηκαν έφοδοι αστυνομικών στα σπίτια των εμπλεκομένων και έγιναν επτά συλλήψεις. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Χανίων και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή και το Σάββατο.
Χειροπέδες - Sputnik Ελλάδα, 1920, 09.02.2022
Ελλάδα
Χανιά: Επτά συλλήψεις για την υπόθεση των μαζικών θανάτων ηλικωμένων σε γηροκομείο
Η δικογραφία εστιάζει σε 30 περιπτώσεις θανάτων και σε 8 απόπειρες θανάτωσης, όμως από την Ασφάλεια Χανίων εκτιμάται ότι οι προκληθέντες θάνατοι από τα φερόμενα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι κατά πολύ περισσότεροι, όμως λόγω αντικειμενικών δυσκολιών δεν κατέστη εφικτή η περαιτέρω διερεύνηση της φρικτής αυτής υπόθεσης.
Η εκτίμηση αυτή ενισχύεται, κατά την κρίση της αρμόδιας προανακριτικής Αρχής, από το γεγονός ότι έχουν καταγραφεί 293 περιπτώσεις θανάτων ηλικιωμένων σχετιζόμενων με οποιονδήποτε τρόπο με τη φιλοξενία τους στη δομή, από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Μάρτιο του 2021, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Αναφέρεται ακόμα ότι κατά το χρονικό διάστημα της 12ετούς δράσης της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της υπολογίζεται ότι αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος εκατομμυρίων ευρώ.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала