Η διατροφολόγος-ενδοκρινολόγος Αναστασία Ταράσκο σε συνέντευξή της στο Sputnik απαρίθμησε τα πιο χρήσιμα φρούτα του χειμώνα. Σύμφωνα με την ίδια, τα μούρα περιέχουν λίγες θερμίδες, μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών και είναι πλούσια σε βιταμίνες και μικροστοιχεία.Επομένως, η διατροφολόγος συνιστά να καταναλώνουμε σε τακτική βάση τοπικά και εισαγόμενα μούρα, όπως ιπποφαές, βατόμουρα, κράνμπερι, λίγκονμπερι, σμέουρα, φραγκοστάφυλα κ.λπ. Οι προτιμώμενες μέθοδοι συντήρησής τους είναι η κατάψυξη ή η ήπια ξήρανση, σημείωσε η ειδικός. Όλα τα φρούτα έχουν περίπου την ίδια σύνθεση. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, καθώς και κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, ψευδάργυρο και άλλα ιχνοστοιχεία. Τα φρούτα περιέχουν όμως και σάκχαρα (γλυκόζη, φρουκτόζη), δηλαδή είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και σε θερμίδες. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν συνιστάται η κατανάλωση περισσότερων από 1-2 φρούτων την ημέρα. Τα τρία καλύτερα φρούτα του χειμώναΜιλώντας για τα παραδοσιακά φρούτα της χειμερινής περιόδου, η Αναστασία Ταράσκο ανέδειξε τα τρία κορυφαία: ΒερίκοκαΣυντηρούνται εύκολα κατεψυγμένα ή αποξηραμένα, διατηρώντας μεγάλη ποσότητα καλίου, μαγνησίου, βιταμινών. Επιπλέον, τα βερίκοκα έχουν μια ελαφρά διεγερτική δράση στα έντερα.Μπανάνες Είναι ένα ιδανικό σνακ λόγω της μεγάλης ποσότητας φυτικών ινών, καλίου και υδατανθράκων. Η τρυπτοφάνη που περιέχουν, συμβάλλει στη σύνθεση της ορμόνης της χαράς, σεροτονίνης! Ρόδια Διατηρούν τις θεραπευτικές τους ιδιότητες για μεγάλο χρονικό διάστημα (σχεδόν όλο τον χειμώνα) λόγω των δομικών τους χαρακτηριστικών. Ο χυμός ροδιού είναι πλούσιος σε σίδηρο, μαγνήσιο, βιταμίνη C και σε διάφορες βιολογικές δραστικές ουσίες - βιοφλαβονοειδή. Ο φλοιός του έχει επίσης επουλωτική και αντιφλεγμονώδη δράση.
Διατροφολόγος εξήγησε ποια είναι τα πιο ωφέλιμα φρούτα για τον χειμώνα.
Η διατροφολόγος-ενδοκρινολόγος Αναστασία Ταράσκο σε συνέντευξή της στο Sputnik απαρίθμησε τα πιο χρήσιμαφρούτα του χειμώνα.
Σύμφωνα με την ίδια, τα μούρα περιέχουν λίγες θερμίδες, μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών και είναι πλούσια σε βιταμίνες και μικροστοιχεία.
Επομένως, η διατροφολόγος συνιστά να καταναλώνουμε σε τακτική βάση τοπικά και εισαγόμενα μούρα, όπως ιπποφαές, βατόμουρα, κράνμπερι, λίγκονμπερι, σμέουρα, φραγκοστάφυλα κ.λπ.
Οι προτιμώμενες μέθοδοι συντήρησής τους είναι η κατάψυξη ή η ήπια ξήρανση, σημείωσε η ειδικός.
Όλα τα φρούτα έχουν περίπου την ίδια σύνθεση. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, καθώς και κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, ψευδάργυρο και άλλα ιχνοστοιχεία.
Τα φρούτα περιέχουν όμως και σάκχαρα (γλυκόζη, φρουκτόζη), δηλαδή είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και σε θερμίδες. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν συνιστάται η κατανάλωση περισσότερων από 1-2 φρούτων την ημέρα.
Μιλώντας για τα παραδοσιακά φρούτα της χειμερινής περιόδου, η Αναστασία Ταράσκο ανέδειξε τα τρία κορυφαία:
Βερίκοκα
Συντηρούνται εύκολα κατεψυγμένα ή αποξηραμένα, διατηρώντας μεγάλη ποσότητα καλίου, μαγνησίου, βιταμινών. Επιπλέον, τα βερίκοκα έχουν μια ελαφρά διεγερτική δράση στα έντερα.
Μπανάνες
Είναι ένα ιδανικό σνακ λόγω της μεγάλης ποσότητας φυτικών ινών, καλίου και υδατανθράκων. Η τρυπτοφάνη που περιέχουν, συμβάλλει στη σύνθεση της ορμόνης της χαράς, σεροτονίνης!
Διατηρούν τις θεραπευτικές τους ιδιότητες για μεγάλο χρονικό διάστημα (σχεδόν όλο τον χειμώνα) λόγω των δομικών τους χαρακτηριστικών. Ο χυμός ροδιού είναι πλούσιος σε σίδηρο, μαγνήσιο, βιταμίνη C και σε διάφορες βιολογικές δραστικές ουσίες - βιοφλαβονοειδή. Ο φλοιός του έχει επίσης επουλωτική και αντιφλεγμονώδη δράση.
Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.
Δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη συνομιλία επειδή έχετε παραβεί τους κανόνες σχολιασμού.
Μπορείτε να συμμετέχετε ξανά στη συνομιλία σε: ∞.
Εάν δεν συμφωνείτε με τον αποκλεισμό, χρησιμοποιήστε τη φόρμα επικοινωνίας
Η συνομιλία είναι πλέον κλειστή. Έχετε τη δυνατότητα να συμμετέχετε στη συζήτηση για 24 ώρες μετά τη δημοσίευση του άρθρου.