Διαβήτης τύπου 2: Το συμπλήρωμα διατροφής που ρίχνει το σάκχαρο στο αίμα έως και 20%

CC0 / Pixabay / Διαβήτης
Διαβήτης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 10.02.2022
Για όσους πάσχουν από διαβήτη, ο έλεγχος του σακχάρου στο αίμα είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που έχουν να κάνουν.
Ο διαβήτης χαρακτηρίζεται από προβλήματα με την παραγωγή ινσουλίνης, μια ορμόνη που βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα. Ωστόσο, όσοι έχουν διαβήτη τύπου 2, το σώμα τους δεν είναι σε θέση να παράξει αρκετή από αυτήν την ορμόνη ή η ινσουλίνη δεν είναι αποτελεσματική.
Εκτός από τα τρόφιμα και τα ποτά, υπάρχει ένα συμπλήρωμα διατροφής που μπορεί επίσης να βοηθήσει στη διαχείριση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.
Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism και εξέτασε 116 ασθενείς με διαβήτη τύπου 2, διαπίστωσε ότι η βερβερίνη μπορεί να μειώσει το σάκχαρο στο αίμα έως και 20%.
Γιαούρτι με μούρα και σμέουρα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.02.2022
Υψηλή χοληστερόλη: Το κρεμώδες τρόφιμο που μειώνει κατά 10% τα κακά επίπεδά της
Η βερβερίνη είναι ένα φυσικό φυτικό αλκαλοειδές που χρησιμοποιείται κυρίως ως αντιβιοτικό.
Στους συμμετέχοντες δόθηκε τυχαία ένα γραμμάριο βερβερίνης ημερησίως ή ένα φάρμακο - placebo για τρεις μήνες με την πρώτη ομάδα να βλέπει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα να μειώνονται.
Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η βερβερίνη είναι «αποτελεσματική και ασφαλής» για τους πάσχοντες με διαβήτη τύπου 2, ωστόσο, υπήρχε μια παρενέργεια που πιθανώς προκλήθηκε από το συμπλήρωμα καθώς πέντε από τους συμμετέχοντες που έπαιρναν το συμπλήρωμα ανέφεραν πως ένιωσαν δυσκοιλιότητα.
Κινητό τηλέφωνο - Μήνυμα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 09.02.2022
Το κόλπο για να «τρέχει» το Wi-Fi: Πώς θα κάνετε πιο γρήγορο το ίντερνετ
Παράλληλα, σε έρευνα με 27 τυχαιοποιημένες και ελεγχόμενες κλινικές δοκιμές με πάνω περισσότερους από 2.000 ασθενείς που δημοσιεύτηκε στο Journal of Ethnopharmacology, φάνηκε ότι η βερβερίνη μπορεί ακόμη και να προσφέρει θεραπευτικά αποτελέσματα στον διαβήτη τύπου 2 χωρίς «σοβαρές» παρενέργειες.
«Λαμβάνοντας υπόψη το σχετικά χαμηλό κόστος σε σύγκριση με άλλα φάρμακα και θεραπείες πρώτης γραμμής, η βερβερίνη μπορεί να είναι μια καλή εναλλακτική και οικονομική λύση» τονίζουν οι ερευνητές αν και ίσως χρειαστεί περισσότερη μελέτη.
Άγχος και θλίψη - Sputnik Ελλάδα

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.

ΜεγιστοποίησηΕλαχιστοποίηση
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала