Η καλή όσφρηση «κλειδί» για τη σεξουαλική ζωή και την πίστη σε μία σχέση - Νέα έρευνα

© Φωτογραφία : CC0Σεξ
Σεξ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 10.02.2022
Κομβικό ρόλο στην πιστότητα στις σχέσεις αλλά και στη σεξουαλική ζωή φαίνεται πως διαδραματίζει η καλή όσφρηση.
Η όσφρηση αποδεικνύεται παράγοντας που αυξάνει την άνεση και την αυτοπεποίθηση στις σχέσεις, καθώς όσο πιο καλά μυρίζει κάποιος τόσο καλύτερη σεξουαλική ευεξία ενδέχεται να έχει.
«Πιστεύω ότι η όσφρηση έχει απίστευτη επίδραση στην έλξη και δεν υπάρχει πολλή έρευνα γι' αυτήν, οπότε έπρεπε να γίνει δουλειά», υπογραμμίζει η Άννα Μπλόμκβιστ, κάτοχος διδακτορικού στην ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης.
«Η όσφρηση σημαίνει πολλά στις στενές σχέσεις» έσπευσε να συμπληρώσει στον εθνικό τηλεοπτικό σταθμό SVT.
Καρδιακό επεισόδιο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 10.02.2022
Πόνος στο στήθος: Γιατρός λέει πότε πρέπει να καλέσεις αμέσως ασθενοφόρο - Βίντεο
«Το σεξ και η συμβίωση δεν επηρεάζονται μόνο από την ακοή, την όραση και την αφή, αλλά και την αίσθηση της όσφρησης, ως ολιστική αντίληψη. Θα μπορούσε να οφείλεται στο ότι το άτομο που έχει καλύτερη μυρωδιά είναι επίσης πιο ενεργό στη σχέση και παίρνει περισσότερα σημάδια από τον σύντροφό του» υποστήριξε ακόμη η ειδικός.
Είναι αξιοσημείωτο ότι η έρευνα που διεξήχθη σε μια περίοδο τεσσάρων ετών στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης έδειξε ότι πέρα από τη σεξουαλική ευεξία, όσοι μυρίζουν καλά ίσως να είναι και πιο πιστοί.
Τέλος, λόγω του κορονοϊού, το συχνό σύμπτωμα της ανοσμίας, δηλαδή η απώλεια της όσφρησης, μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά σε μία σχέση.
«Η έλλειψη της όσφρησης μπορεί επίσης να επηρεάσει τις σχέσεις, αλλά και τα πάντα από διατροφικές μέχρι και σεξουαλικές συμπεριφορές», κατέληξε η γιατρός
Στηθοσκόπιο γιατρού - Sputnik Ελλάδα
Το Sputnik υποστηρίζει την υπεύθυνη φροντίδα υγείας

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.

ΜεγιστοποίησηΕλαχιστοποίηση
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала