Υγεία της καρδιάς: Το δημοφιλές ρόφημα που επιβραδύνει καρδιακά προβλήματα λόγω ηλικίας

CC0 / pixabay.com / Mozart σοκολάτες
Mozart σοκολάτες - Sputnik Ελλάδα, 1920, 10.02.2022
Ο καφές εκτός του ότι μας βοηθάει να ξυπνήσουμε, φαίνεται να συμβάλλει ευεργετικά και στην καρδιά, επιβραδύνοντας τυχόν καρδιακά προβλήματα που συνδέονται με την ηλικία.
Τα τελευταία χρόνια ο καφές έχει γίνει το αγαπημένο ζεστό ρόφημα. Σχεδόν σε κάθε γωνιά κάθε δρόμου, σε κάθε πόλη, υπάρχει τώρα κάποιος που θα σας σερβίρει έναν καπουτσίνο, έναν εσπρέσο ή έναν macchiato. Όπως και αν τον πίνετε, ο καφές έχει κάποια οφέλη για την υγεία. Αυτό είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό, αλλά ο βαθμός τους παραμένει ένα αμφιλεγόμενο θέμα.
Ορισμένες μελέτες λένε ότι αυξάνει τον κίνδυνο ενός ατόμου για καρκίνο. Άλλες μελέτες λένε ότι μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου.

Μερικές φορές μπορεί να αισθάνεστε μια δίνη πληροφοριών όταν από τη μια σας λένε ότι ο κίνδυνος εγκεφαλικού θα μειωθεί, αλλά από την άλλη ότι θα αυξηθεί ο κίνδυνος καρκίνου.

Αυτό που χρειάζεται ο κόσμος είναι μια μελέτη για το αν ο καφές, παρά τους κινδύνους ή τα οφέλη του, θα βοηθήσει ένα άτομο να ζήσει περισσότερο, αυξάνοντας το προσδόκιμο ζωής.

Τα πορίσματα της μελέτης

Η μελέτη της Biobank του Ηνωμένου Βασιλείου διαπίστωσε ότι εκείνοι που πίνουν έως και τρία φλιτζάνια αλεσμένου καφέ την ημέρα είχαν 12% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν.
Επιπλέον, οι ίδιοι άνθρωποι είχαν 17% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιακές παθήσεις και ήταν 21% λιγότερο πιθανό να πεθάνουν από εγκεφαλικό επεισόδιο.
Κατά τη διάρκεια της μελέτης διαπιστώθηκε επίσης ότι ο καφές χωρίς καφεΐνη είχε μια σειρά από οφέλη για την υγεία.
Ο λόγος για αυτό ήταν επειδή οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι δεν προέρχονται όλα τα οφέλη για την υγεία από τον καφέ και την καφεΐνη, αλλά από αντιοξειδωτικά και άλλες χημικές ουσίες.
Οι άνθρωποι που έπιναν περισσότερα από τρία φλιτζάνια την ημέρα είχαν μειωμένα θετικά αποτελέσματα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας express.co.uk.
τούρκικος καφές - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.01.2022
Καφές: Η θαυματουργή σκόνη που «θριαμβεύει» ενάντια σε έμφραγμα και καρκίνο
Περισσότερα από τρία φλιτζάνια την ημέρα συνδέθηκαν με αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας σε σύγκριση με τους μη καταναλωτές καφέ.
Ο Δρ Pal Maurovich-Horvat είπε ότι ήταν σε θέση να χρησιμοποιήσουν μαγνητική τομογραφία «για να αναλύσουν την επίδραση της τακτικής πρόσληψης καφέ στη δομή και τη λειτουργία της καρδιάς».
Ο Δρ Maurovich-Horvat πρόσθεσε: «Διαπιστώσαμε ότι η τακτική και μέτρια κατανάλωση καφέ μπορεί να επιβραδύνει τις καρδιακές αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία».
Αναφορικά με τα οφέλη του καφέ μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο Journal of Preventative Cardiology.
Να σημειωθεί πως εκτός από τον καφέ, και το τσάι εμπεριέχει αντιοξειδωτικά που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Γενικά, το τσάι είναι καλό για την υγεία της καρδιάς και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ενός ατόμου για καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο.
Στηθοσκόπιο γιατρού - Sputnik Ελλάδα

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.

ΜεγιστοποίησηΕλαχιστοποίηση
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала