Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Μπορέλ: Απάντησα εκ μέρους της ΕΕ στην επιστολή Λαβρόφ για το αδιαίρετο της ασφάλειας

© AP Photo / John ThysΖοζέπ Μπορέλ
Ζοζέπ Μπορέλ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 10.02.2022
Στις 28 Ιανουαρίου ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών ζήτησε διευκρινίσεις σχετικά με το πώς κατανοεί η συμμαχία την αρχή του αδιαίρετου της ασφάλειας.
Ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε την Πέμπτη ότι απάντησε στην επιστολή του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σχετικά με την αρχή του αδιαιρέτου της ασφάλειας εκ μέρους της ΕΕ.
«Απάντησα εξ ονόματος των κρατών-μελών της ΕΕ στις επιστολές που έλαβαν από τον υπουργό Λαβρόφ. Οι εντάσεις και οι διαφωνίες πρέπει να επιλυθούν μέσω διαλόγου και διπλωματίας. Καλούμε τη Ρωσία να αποκλιμακώσει και να αναστρέψει τη στρατιωτική της συσσώρευση εντός και γύρω από την Ουκρανία και τη Λευκορωσία», έγραψε ο Μπορέλ στο Twitter.
Στις 28 Ιανουαρίου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ζήτησε διευκρινίσεις από τους υπουργούς Εξωτερικών του ΝΑΤΟ σχετικά με το πώς κατανοεί η συμμαχία την αρχή του αδιαίρετου της ασφάλειας. Σύμφωνα με το Bloomberg, η ΕΕ αναμένεται να στείλει κοινή απάντηση την Τετάρτη. Ο επικεφαλής Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ φέρεται να υπέγραψε την επιστολή, η οποία συντάχθηκε σε συντονισμό με το ΝΑΤΟ.
Σεργκέι Λαβρόφ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 10.02.2022
Κόσμος
Λαβρόφ: ΗΠΑ και Βρετανία ίσως κάτι ετοιμάζουν, αν εκκενώνουν τις πρεσβείες στην Ουκρανία
Την 1η Φεβρουαρίου, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών δημοσίευσε το πλήρες κείμενο της επιστολής του Λαβρόφ προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και τις ευρωπαϊκές χώρες.
Η Μόσχα δημοσίευσε τις προτάσεις της για την ασφάλεια για το ΝΑΤΟ και τις Ηνωμένες Πολιτείες στα τέλη του 2021 καθώς οι εντάσεις αυξήθηκαν γύρω από την Ουκρανία. Η Μόσχα ζήτησε συγκεκριμένες εγγυήσεις ότι το ΝΑΤΟ δεν θα επεκταθεί προς τα ανατολικά για να συμπεριλάβει την Ουκρανία και τη Γεωργία. Στις προτάσεις αυτές η Ουάσινγκτον απάντησε επιμένοντας ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να πλήξει την πολιτική ανοιχτών θυρών του ΝΑΤΟ. Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ υπέβαλαν τις απαντήσεις τους στις προτάσεις, τις οποίες η Μόσχα εξακολουθεί να αναλύει πριν αποφασίσει για το επόμενο βήμα.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала