Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

«Να σταματήσουν οι ανακρίβειες»: Δήλωση-έκκληση από τους γονείς για τους θανάτους των τριών παιδιών

© Φωτογραφία : SOOC / Dimitris KapantaisΘριάσιο Γενικό Νοσοκομείο
Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 10.02.2022
«Έκκληση να σταματήσει η δημοσίευση ή αναπαραγωγή συγκεχυμένων πληροφοριών και ανακριβειών».
Για τα όσα βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας σχετικά με την τραγωδία στην Πάτρα, μετά τον θάνατο τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας μέσα σε τρία χρόνια, τοποθετούνται οι γονείς, μέσω του δικηγόρου τους, απευθύνοντας παράλληλα μία έκκληση.
Συγκεκριμένα, οι γονείς, με δήλωσή τους μέσω του δικηγόρου τους Δημήτρη Καράμπελα που δημοσιεύεται στο thebest.gr, κάνουν λόγο για «ανακρίβειες», προβαίνοντας σε διευκρινίσεις.
Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη δήλωσή τους, σχετικά με τα αίτια των θανάτων των τριών κοριτσιών, στις περιπτώσεις της Μαλένας και της Ίριδας (που έφυγαν από τη ζωή το 2019 και 2021 αντίστοιχα) η αιτία αρχικά ήταν «αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών», ενώ στη συνέχεια, οι θάνατοι αποδόθηκαν σε διαφορετική αιτία.
Σε ό,τι αφορά τον πρόσφατο θάνατο της Τζωρτζίνας, και σε αυτήν την περίπτωση, αιτία είναι η «αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών», ενώ εκκρεμούν τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων.
Παιδί στο νοσοκομείο.  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 10.02.2022
Ελλάδα
Πάτρα: «Αφήστε μας στον πόνο μας» - Έκκληση από τον πατέρα που έχασε τα τρία κοριτσάκια του
Μεταφέροντας το «ευχαριστώ» των γονέων προς την τοπική κοινωνία της Πάτρας και ολόκληρη την Ελλάδα για τα μηνύματα συμπαράστασης, ο κ. Καράμπελας παραθέτει τα σημεία που επιθυμούν να αποσαφηνίσουν οι γονείς:
«Προς αποκατάσταση, ωστόσο, ανακριβειών που δημοσιεύονται σε διάφορα μέσα, ιδίως ηλεκτρονικού τύπου, καθώς και σε κακοπροαίρετα σχόλια, γραμμένα κάτωθι σχετικών δημοσιευμάτων, διευκρινίζουν ότι:
Η αιτία θανάτου της μικρής Μαλένας το έτος 2019 σε ηλικία 3,5 ετών ήταν αρχικώς η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ενώ ακολούθως ο θάνατος αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα. Για τη διερεύνηση του θανάτου της Μαλένας, οι γονείς έχουν υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση ερευνάται ποινικά.
Η αιτία θανάτου της μικρής Ίριδας το έτος 2021 σε ηλικία 6 μηνών, σύμφωνα με τις αρχικές ιατρικές πιστοποιήσεις ήταν ομοίως η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ακολούθως όμως και μετά από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις προέκυψε ότι ο θάνατος του βρέφους προήλθε από εκ γενετής -σπανιότατα- παθολογικά αίτια (αγενεσία φλεβόκομβου). Σύμφωνα, επίσης, με τα όσα τους ανέφεραν οι ιατροί που εξέτασαν το βρέφος, με το σπάνιο αυτό παθολογικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε δεν θα μπορούσε να ζήσει περισσότερο από 15 έτη.
Η αιτία του πρόσφατου θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας σε ηλικία 9 ετών είναι προς το παρόν (ομοίως) η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, καθόσον εκκρεμούν τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων. Αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα αυτά, τα οποία ενδεχομένως θα ’’ρίξουν φως’’ στα αίτια θανάτου της».
«Οι γονείς με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορήθηκαν σήμερα δι’ εμού ότι ήδη από εχθές (9-2-2022) η κ.κ. Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών παρήγγειλε προς την Υπ/δνση Ασφαλείας Πατρών τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια θανάτου της» σημειώνεται ακόμα, μετά και την εισαγγελική παρέμβαση.
Παιδί στο νοσοκομείο.  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 10.02.2022
Ελλάδα
Πάτρα: Ερωτήματα από τους θανάτους των τριών κοριτσιών και εισαγγελική παρέμβαση-Ποιοι θα καταθέσουν
«Τελειώνοντας, οι γονείς απευθύνουν ευγενική έκκληση να σταματήσει εφεξής η οποιαδήποτε δημοσίευση ή αναπαραγωγή συγκεχυμένων πληροφοριών και ανακριβειών σχετικά με την υπόθεση, οι οποίες ουδέν εισφέρουν σε ένα τόσο ευαίσθητο και τραγικό θέμα, όπως και η -εν μέσω του βαρέως πένθους τους- συνεχής ενόχληση τόσο των ιδίων, όσο και λοιπών μελών των οικογενειών τους σχετικά με απόσπαση πληροφοριών για την εξέλιξη της υπόθεσης. Ευχαριστούν εκ των προτέρων για την κατανόηση» καταλήγει ο δικηγόρος της οικογένειας.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала