Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Πόσο διαρκεί το πιστοποιητικό νόσησης

© Φωτογραφία : SOOC/George VitsarasΈλεγχος πιστοποιητικού εμβολιασμού
Έλεγχος πιστοποιητικού εμβολιασμού - Sputnik Ελλάδα, 1920, 10.02.2022
Ερώτηση

Πόσο διαρκεί το πιστοποιητικό νόσησης

Απάντηση
Οι πολίτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να βγάλουν πιστοποιητικό νόσησης από κορονοϊό και έπειτα από διενέργεια θετικού rapid test σε αντίθεση με τους ανεμβολίαστους, που για την έκδοση του σχετικού πιστοποιητικού απαιτείται η διενέργεια θετικού μοριακού (PCR test).
Για τα πιστοποιητικά νόσησης που εκδόθηκαν από 01/11/2021 μέχρι και 04/12/2021, είτε μετά από rapid test είτε μετά από μοριακό τεστ, η ισχύς τους διαρκεί για τρεις μήνες (90 ημέρες).
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πιστοποιητικά νόσησης εκδίδονται ως εξής:
Κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR για κορονοϊό COVID-19, εντός 14 ημερών μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο.
Ειδικώς για τους πλήρως εμβολιασμένους και κατόπιν θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test).
Η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης διαρκεί έως 90 ημέρες μετά από τον κατά τα ανωτέρω μοναδικό ή πρώτο θετικό έλεγχο, με την επιφύλαξη των δύο επόμενων εδαφίων, σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ.
Ο πρώτος θετικός έλεγχος διενεργείται από:
Δημόσια Αρχή σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία ή
Εργαστήρια αναφοράς δημόσια ή ιδιωτικά και περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, όπως αυτό αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριο.
Εφόσον πραγματοποιηθεί επαναληπτικός εργαστηριακός έλεγχος με τη μέθοδο PCR μετά από τις 90 ημέρες συν μία (1) ημέρα και είναι θετικός, δεν εκδίδεται πιστοποιητικό νόσησης, τηρουμένων των επιβαλλόμενων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.
Κάντε μία ερώτηση
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала