Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πούτιν: ΗΠΑ και ΝΑΤΟ να παράσχουν ολοκληρωμένες εγγυήσεις ασφάλειας στη Ρωσία

© Sputnik / Aleksej Nikolskij / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΒλαντίμιρ Πούτιν
Βλαντίμιρ Πούτιν - Sputnik Ελλάδα, 1920, 10.02.2022
Το ΝΑΤΟ πρέπει να παροτρυνθεί ώστε να παράσχει στη Ρωσία ολοκληρωμένες νομικές εγγυήσεις ασφάλειας, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Ρωσίας.
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, υπογράμμισε τη σημασία να παρέχουν το ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ολοκληρωμένες νομικές εγγυήσεις ασφάλειας στη Ρωσία.
Απαιτούνται επίμονες προσπάθειες για να διασφαλιστεί ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ παρέχουν ολοκληρωμένες νομικές εγγυήσεις για την ασφάλεια της Ρωσίας, δήλωσε ο Πούτιν στην ομιλία του για την Ημέρα Διπλωματών.
Το ζήτημα των εγγυήσεων ασφαλείς μονοπωλεί τη συζήτηση το τελευταίο διάστημα, με τη Ρωσία να έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις στις δύο πλευρές. Η ρωσική πλευρά ζητά, μεταξύ άλλων, νομικές εγγυήσεις ότι το ΝΑΤΟ δεν θα επεκταθεί προς τα ανατολικά ή δεν θα τοποθετήσει όπλα στις χώρες που γειτνιάζουν με τη Ρωσία.
Συνάντηση Βλαντίμιρ Πούτιν - Σι Τζινπίνγκ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 10.02.2022
Ελλάδα
Ρωσία και Κίνα: Τι σηματοδοτεί η συνεργασία τους - Η ενωμένη απάντηση στη Δύση
Ο Πούτιν αναφέρθηκε στην «ταραγμένη και τεταμένη» κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο και η οποία απαιτεί πρόσθετες προσπάθειες για την αντιμετώπιση των αναδυόμενων απειλών και προκλήσεων.
Πέρα από την ανάγκη για νομικές εγγυήσεις ασφάλειας, ο Ρώσος Πρόεδρος υπογράμμισε και τη σημασία του ρόλου των Ηνωμένων Εθνών.
«Η συνεπής, συστηματική εργασία για την ενίσχυση του κράτους, του διεθνούς δικαίου και του κεντρικού συντονιστικού ρόλου του ΟΗΕ για την οικοδόμηση μιας δίκαιης και σταθερής πολυπολικής παγκόσμιας τάξης παραμένει απολύτως επίκαιρη» υπογράμμισε.
Ο Πούτιν εξήρε το έργο του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών στον τομέα της προστασίας των συμφερόντων εθνικής ασφάλειας, επισημαίνοντας πώς οι προσπάθειες των Ρώσων διπλωματών βοηθούν στην επίλυση περιφερειακών συγκρούσεων και κρίσεων, διευρύνοντας παράλληλα τις επαφές μεταξύ της Μόσχας και των διαφόρων διεθνών εταίρων από όλες τις ηπείρους.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала