Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Συνομιλίες Λαβρόφ-Ντι Μάιο για τις εγγυήσεις ασφαλείας και τις εκτιμήσεις ΗΠΑ και ΝΑΤΟ

© Sputnik / POOL / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΣεργκέι Λαβρόφ
Σεργκέι Λαβρόφ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 10.02.2022
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας-Ιταλίας με φόντο το ζήτημα της Ουκρανίας και τις ρωσικές προτάσεις για τις εγγυήσεις ασφαλείας.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, είχε τηλεφωνική συζήτηση με τον Ιταλό ομολογό του, Λουίτζι Ντι Μάιο, με τα δύο μέρη να συζητούν τις ρωσικές προτάσεις για τις εγγυήσεις ασφαλείας, τόνισε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.
Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ιταλικής πλευράς.
«Πραγματοποιήθηκε διεξοδική ανταλλαγή απόψεων για επίκαιρα διεθνή θέματα. Το επίκεντρο της συζήτησης ήταν η πρωτοβουλία της Ρωσίας να δώσει μακροπρόθεσμες νομικές εγγυήσεις ασφαλείας στην Ευρώπη, βασισμένες στην εφαρμογή της γενικώς αναγνωρισμένης αρχής του αδιαίρετου της ασφάλειας. Ο υπουργός μοιράστηκε τις εκτιμήσεις του για τις γραπτές απαντήσεις των ΗΠΑ και του NATO στα προσχέδια των διεθνών νομικών συμφωνιών που προηγουμένως μεταφέρθηκαν στους εταίρους της Δύσης και κάλεσε για γρήγορη διευθέτηση των ζητημάτων που εγείρονται στα συγκεκριμένα έγγραφα» αναφέρει το Υπουργείο.
Βρετανία - Sputnik Ελλάδα, 1920, 10.02.2022
Κόσμος
Ηνωμένο Βασίλειο: Νομοθεσία για την «τιμωρία» μέσω κυρώσεων όσων στηρίξουν μια εισβολή στην Ουκρανία
Ο Λαβρόφ είπε στον Ντι Μάιο για τον αποσταθεροποιητικό χαρακτήρα των ενεργειών του NATO στη στρατιωτική ανάπτυξη των μετα-σοβιετικών κρατών, συμπλήρωσε το Υπουργείο.
«Οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο κρατών εξέτασαν λεπτομερώς την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία. Ο Λαβρόφ υπογράμμισε την αποσταθεροποιητική φύση των ενεργειών του NATO για τη στρατιωτική ανάπτυξη των μετα-σοβιετικών κρατών και την απερίσκεπτη στρατικοποίηση της Ουκρανίας, που πραγματοποιείται από έναν αριθμό χωρών της Δύσης, επισήμανε την ανάγκη να ζητηθεί από το Κίεβο η αυστηρή συμμόρφωση με τις συμφωνίες του Μινσκ και τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν από τον σχηματισμό της Νορμανδίας και την Τριμερή Ομάδα Επαφής» καταλήγει το Υπουργείο.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала