- Sputnik Ελλάδα, 1920
Αθλητικά
Αθλητικές ειδήσεις για ποδόσφαιρο, μπάσκετ και όλα τα σπορ. Οι κορυφαίες ελληνικές και διεθνείς αθλητικές στιγμές με επικαιρότητα και σχολιασμό.

«Φταίνε και πρέπει να λογοδοτήσουν για τη Βαλίεβα»: Γνωστή αθλητική νομικός τα βάζει με τη WADA

© Sputnik / Alexander Wilf / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΗ Ρωσίδα πατινέζ Καμίλα Βαλίεβα
Η Ρωσίδα πατινέζ Καμίλα Βαλίεβα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 11.02.2022
Η Τζενεβιέβ Γκόρντον-Τόμσον τα έβαλε με τον τρόπο που μεταχειρίστηκαν την υπόθεση της Βαλίεβα οι αρμόδιοι.
Η Τζενεβιέβ Τόμσον-Γκόρντον σε δηλώσεις της στο Sputnik τα έβαλε ευθέως με τη WADA και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς, για το πώς έχουν χειριστεί την υπόθεση της Καμίλα Βαλίεβα, τονίζοντας πως «φταίνε και πρέπει να λογοδοτήσουν».
Η Βρετανίδα επισήμανε πως πρόκειται για λεπτό ζήτημα από τη στιγμή που η πατινέζ είναι ανήλικη και για τον λόγο αυτό δεν θα έπρεπε να έχει μπει στο επίκεντρο, ενώ από εκεί και πέρα «έδειξε» ως υπεύθυνους τη WADA, τη Διεθνή Ομοσπονδία Πατινάζ για τους χειρισμούς της.
Η Τζενεβιέβ Τόμσον-Γκόρντον είναι διευθύνων σύμβουλος στην Tactic Connect, πρόεδρος στην UK Sports Association, αντιπρόεδρος της βρετανικής Ένωσης Αθλητισμού και Νομικής, καθώς και διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας για τον Αθλητισμό, την Τεχνολογία και τη Νομική στο Πανεπιστήμιο De Monfort.
Καμίλα Βαλίεβα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 11.02.2022
Αθλητικά
Ρώσος Υπουργός Αθλητισμού για την Καμίλα Βαλίεβα: Ζητάμε από όλους να σεβαστούν τη νεαρή πατινέζ
«Το γεγονός πως η Βαλίεβα είναι ανήλικη και η έλλειψη λεπτομερειών γύρω από το ιατρικό ιστορικό της έχουν παρακωλύσει την απόφαση, κατά τη γνώμη μου» είπε η Τόμσον στο Sputnik.
«Ο χρόνος των 45 ημερών που έκανε η WADA για να αναφέρει το αρνητικό αποτέλεσμα, στα μάτια πολλών ανθρώπων έχει μετατρέψει το ζήτημα από μια υπόθεση αντιντόπινγκ σε υπόθεση ευημερίας ενός παιδιού. Κανένα παιδί δεν πρέπει να είναι σε θέση να είναι το επίκεντρο του οποιουδήποτε σκανδάλου ντόπινγκ, απλά δεν πρέπει να την κακομεταχειρίζονται με αυτόν τον τρόπο» συνέχισε η Βρετανίδα, για να προσθέσει ότι «η Βαλίεβα είναι προστατευόμενο πρόσωπο υπό τον κώδικα της WADA και γι’ αυτό πρέπει να λάβει την απαιτούμενη στήριξη, χωρίς να είναι ύποπτη.
Δεδομένης της σημασίας της διαφάνειας στον αθλητισμό γενικά και του έργου που αναλαμβάνει το CAS, θα ήταν λάθος να συμπεράνουμε ότι οι οργανισμοί χρησιμοποιούνται ως πολιτικά οχήματα, παρότι μπορώ να καταλάβω γιατί μπορεί να αμφισβητείται η ανεξαρτησία τους».
Η Καμίλα Βαλίεβα στο Πεκίνο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 11.02.2022
Αθλητικά
«Σοβαρά ερωτήματα» για το χρονοδιάγραμμα του αποτελέσματος ντόπινγκ της Βαλίεβα -«Φαίνεται περίεργο»
Σχετικά με τους λόγους για τους οποίους η WADA καθυστέρησε να ασχοληθεί με το δείγμα που πάρθηκε τον Δεκέμβριο του 2021, ιδίως εν μέσω όσων συμβαίνουν στις σχέσεις της Δύσης με τη Ρωσία, σχολίασε ότι «πολλά ερωτήματα προκύπτουν σχετικά με το τάιμινγκ. Ο ρωσικός οργανισμός αντιντόπινγκ έπρεπε να είχε πιέσει το σουηδικό εργαστήριο για να δώσει τα αποτελέσματα σε εύλογο χρονικό διάστημα, δεδομένης ιδίως της κατάστασης με τη Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή και το πιο απλό, ότι η Βαλίεβα ήταν καθ' οδόν για το Πεκίνο για να πάρει μέρος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.
Αναμφίβολα, η WADA πρέπει να είναι πιο σύντομη με τους χρόνους της. Η Διεθνής Ομοσπονδία Καλλιτεχνικού Πατινάζ θα ήξερε τα δείγματα που είχαν παρθεί. Τα τρία εμπλεκόμενα μέρη θα είχαν πρόσβαση στη διοίκηση αντιντόπινγκ και στο σύστημα διοίκησης, το οποίο θα τους έλεγε πότε και πού πάρθηκαν τα δείγματα.
Κατά τη γνώμη μου, ο καθένας από αυτούς τους οργανισμούς φταίει και πρέπει να λογοδοτήσει για αυτή τη θλιβερή υπόθεση, πολιτικά, αθλητικά ή διαφορετικά».
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала