Καρκίνος του νεφρού: Ποια συμπτώματα δεν πρέπει να αγνοήσετε

CC0 / / Καρκινικά κύτταρα
Καρκινικά κύτταρα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 11.02.2022
Η ασθένεια του καρκίνου του νεφρού εντοπίζεται με σημαντική καθυστέρηση στους ασθενείς, σύμφωνα με σχετική έρευνα, αλλά υπάρχουν ορισμένα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοούνται.
Σχεδόν οι μισές περιπτώσεις καρκίνου του νεφρού διαγιγνώσκονται πολύ αργά, καθώς οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα ότι νοσούν. Μάλιστα, περίπου το 42% των όγκων έχουν φτάσει στο στάδιο 3 ή 4 μέχρι τη στιγμή της διάγνωσης.
Ανάμεσα στα συμπτώματα του καρκίνου των νεφρών, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Sun», περιλαμβάνονται η κόπωση, ο πόνος στα πλευρά και η αιματουρία.
Φάρμακα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 10.02.2022
Παρακεταμόλη: Πότε είναι επικίνδυνη για καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό

Τα σημάδια που δείχνουν τη νόσο

Ο καρκίνος του νεφρού είναι μια από τις πιο συνηθισμένες μορφές της νόσου και γενικά επηρεάζει άτομα ηλικίας 60 ή 70 ετών, ενώ είναι αρκετά σπάνιος σε ανθρώπους κάτω των 50 χρόνων.
Ακόμα, εάν η εν λόγω πάθηση εντοπιστεί έγκαιρα, μπορεί συχνά να θεραπευτεί, αλλά αν έχει εξαπλωθεί και πέραν των νεφρών, τότε η ίαση είναι δύσκολη.
Τα συμπτώματα του καρκίνου του νεφρού είναι τα εξής:
Επίμονος πόνος στο κάτω μέρος της πλάτης ή στα πλευρά.
Αίμα στα ούρα.
Υπερβολική κούραση.
Απώλεια όρεξης και ακούσια απώλεια βάρους.
Υψηλή πίεση του αίματος.
Πυρετός.
Νυχτερινές εφιδρώσεις.
Πρησμένοι αδένες του λαιμού.
Πόνος στα κόκαλα.
Βήχας με αίμα.
Πρήξιμο στους όρχεις (για τους άνδρες).
Η ακριβής αιτία του καρκίνου του νεφρού είναι άγνωστη, αλλά ορισμένες συνθήκες μπορεί να αυξήσουν τις πιθανότητες νόσησης όπως είναι η παχυσαρκία, το κάπνισμα, η υπέρταση, το οικογενειακό ιστορικό, κάποιες κληρονομικές γενετικές καταστάσεις, καθώς και η μακροχρόνια αιμοκάθαρση.
Ράφια σούπερ-μάρκετ με τρόφιμα. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 10.02.2022
Φούσκωμα και δυσκοιλιότητα: Οι 5 «δύσκολες» τροφές που όμως ωφελούν το πεπτικό σύστημα

Καθυστερημένη διάγνωση της ασθένειας

Μια σχετική έρευνα του βρετανικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Kidney Cancer UK» που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο και δημοσιεύθηκε στο «PharmaTimes», έδειξε ότι το 75% των ασθενών με καρκίνο του νεφρού είχε τουλάχιστον ένα σύμπτωμα.
Επίσης, σχεδόν το 50% των ερωτηθέντων απάντησε πως διαγνώστηκε με καρκίνο του νεφρού ενώ έκανε εξετάσεις για κάποιο άλλο ιατρικό ζήτημα.
Ως εκ τούτου, θεωρείται ότι η καθυστερημένη διάγνωση της νόσου αφορά τουλάχιστον στο ένα τέταρτο των περιπτώσεων.
Γιατρός - Sputnik Ελλάδα

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала