Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ρωσία: Οι ΗΠΑ δίνουν οδηγίες σε μέλη ΝΑΤΟ για να φτάνουν σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για την Ουκρανία

© Sputnik / Maksim BlinovΚρεμλίνο
Κρεμλίνο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 11.02.2022
Η Μόσχα δηλώνει πως οι ΗΠΑ στέλνουν οδηγίες στους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ για το πώς να καθυστερούν τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για το θέμα της Ουκρανίας και πώς να τις οδηγούν σε αδιέξοδο.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει στείλει οδηγίες σε όλους τους συμμάχους του ΝΑΤΟ για το πώς να καθυστερήσουν τις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία με τη συμμετοχή της Ρωσίας ή πώς να τις οδηγήσουν σε αδιέξοδο, ανέφερε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Κόζακ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «οδηγίες από το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ ελήφθησαν από όλα τα κράτη-μέλη του NATO για το πώς να διαπραγματεύονται με τη Ρωσία αναφορικά με την διευθέτηση της διαμάχης στη νοτιοανατολική Ουκρανία».
«Πρόκειται για μία οδηγία, πώς να οδηγήσουν όλες τις διαπραγματεύσεις σε αδιέξοδο και να τις επιμηκύνουν» δήλωσε ο Κόζακ.
Κρεμλίνο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 11.02.2022
Κόσμος
Κρεμλίνο: Η Ουκρανία κάνει τα πάντα για να μην εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ
«Δυστυχώς...η Ουκρανία χειραγωγεί Γερμανία και Γαλλία και με τη σειρά τους, Γερμανία και Γαλλία, με χαρά υποκύπτουν σε αυτήν τη χειραγώγηση, υποστηρίζουν παράλογες ιδέες και προτάσεις με κάθε κόστος, ακόμα και υιοθετώντας ανόητες θέσεις...Προσπαθούν να ξεφύγουν για να μην εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους» υπογράμμισε ο Κόζακ σε συνάντηση μετά τις συνομιλίες των «Τεσσάρων της Νορμανδίας» στο Βερολίνο.
Πρόσθεσε, δε, πως η Μόσχα θεωρεί την κατάσταση «λυπηρή».

«Στόχος η εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ»

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Ντμίτρι Κόζακ επισήμανε πως η Ουκρανία τάσσεται υπέρ της επίλυσης όλων των ζητημάτων μέσω του σχήματος των «Τεσσάρων της Νορμανδίας», κάτι που είναι επίσης «αδύνατο», δεδομένου ότι δεν υπάρχουν έγγραφα ή συμφωνίες.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είχε τονίσει πως η «Ουκρανία κάνει τα πάντα για να μην εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ».
«Ο στόχος είναι να διασφαλιστεί η εφαρμογή του πακέτου μέτρων του Μινσκ. Είναι απολύτως ξεκάθαρα γραμμένο σε αρκετά σημεία, όπου καθορίζονται οι υποχρεώσεις των πλευρών. Αυτός είναι ο στόχος. Μέχρι στιγμής, οι διαπραγματευτές δεν έχουν φτάσει κοντά στο σημείο εκπλήρωσης αυτού του στόχου. Δυστυχώς, η ουκρανική πλευρά κάνει τα πάντα [...], προκειμένου να μην εφαρμόσει τις υποχρεώσεις της» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала