Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ρωσία: Η επίθεση των ΜΜΕ στη Μόσχα στοχεύει στη δυσφήμιση των προτάσεών της για εγγυήσεις ασφαλείας

© Sputnik / Vladimir PesnaΥπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας
Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 11.02.2022
Για συντονισμένη επίθεση των μέσων μαζικής ενημέρωσης εναντίον της Μόσχας προκειμένου να δυσφημιστούν οι προτάσεις της για τις εγγυήσεις ασφαλείας, στο πλαίσιο της ουκρανικής κρίσης, έκανε λόγο το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, με σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή (11/02).
Μια συντονισμένη επίθεση μέσων μαζικής ενημέρωσης διεξάγεται κατά της Ρωσίας, με τα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αναπαράγουν ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την υποτιθέμενη «επιθετικότητα της Ρωσίας» κατά της Ουκρανίας και στόχος αυτής της επίθεσης είναι να δυσφημίσει τις προτάσεις της Μόσχας για εγγυήσεις ασφαλείας, όπως δήλωσε την Παρασκευή (11/02) το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.
Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται: «Στα τέλη του 2021 αρχές του 2022, η παγκόσμια σκηνή των μέσων μαζικής ενημέρωσης βίωσε μια καμπάνια άνευ προηγουμένου στην κλίμακα και την πολυπλοκότητά της, σκοπός της οποίας είναι να πείσει την παγκόσμια κοινότητα ότι η Ρωσική Ομοσπονδία προετοιμάζει μια εισβολή στο έδαφος της Ουκρανίας».
Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών σημείωσε ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, σε αντίθεση με τα πρότυπα της έντιμης δημοσιογραφίας, διαδίδουν «κατάφωρη παραπληροφόρηση, επιδίδονται σε χειρισμούς προκειμένου να εισαγάγουν τη θέση για τις επιθετικές προθέσεις της Μόσχας στην κοινή γνώμη».
Μπάιντεν και Πούτιν - Sputnik Ελλάδα, 1920, 11.02.2022
Κόσμος
Συνομιλία Πούτιν-Μπάιντεν μετά από πρωτοβουλία των ΗΠΑ – Ο Ρώσος Πρόεδρος θα μιλήσει και με Μακρόν
Σε άλλο σημείο της προαναφερθείσας ανακοίνωσης επισημαίνεται: «Ταυτόχρονα, οι λεπτομερείς και αιτιολογημένες εξηγήσεις των Ρώσων αξιωματούχων αγνοήθηκαν, ιδίως οι επανειλημμένες διαβεβαιώσεις δέσμευσης της Ρωσίας για ειρηνική διπλωματική διευθέτηση της κρίσης στην Ουκρανία με βάση τη δέσμη μέτρων του Μινσκ, οι αναφορές στο εθνικό κυριαρχικό δικαίωμα των κρατών να αναδιατάξουν τις Ένοπλες Δυνάμεις τους στο έδαφός τους, καθώς και οι δηλώσεις σχετικά με τον αμυντικό χαρακτήρα των στρατιωτικών ασκήσεων που διεξάγονται από κοινού με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Λευκορωσίας. Επιπλέον, οι ανησυχίες της Μόσχας αγνοήθηκαν, υποδεικνύοντας ότι η Δύση ήταν αυτή που μετέφερε τη στρατιωτική της υποδομή στα σύνορα της Ρωσίας, παρείχε στρατιωτική και τεχνική βοήθεια στην Ουκρανία, εξοπλίζοντάς την, στέλνοντας στρατιωτικούς εκπαιδευτές της, διεξάγει μεγάλης κλίμακας και επικίνδυνες στρατιωτικές ασκήσεις».
Ακόμα, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών προσθέτει: «Ουσιαστικά, τα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης υπηρέτησαν την πολιτική τάξη των κυβερνήσεών τους με συντονισμένη διάδοση αναξιόπιστων πληροφοριών, συμμετέχοντας σε έναν πόλεμο πληροφόρησης πλήρους κλίμακας».
Επίσης, σημείωσε ότι οι ψευδείς δημοσιεύσεις στα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ήταν «απόδειξη ότι διεξάγεται συντονισμένη επίθεση μέσων μαζικής ενημέρωσης κατά της Μόσχας, με στόχο να υπονομεύσει και να δυσφημίσει τα δίκαια αιτήματα της Ρωσίας σχετικά με την παροχή εγγυήσεων ασφαλείας, καθώς και να δικαιολογήσει τις δυτικές γεωπολιτικές φιλοδοξίες για τη στρατιωτική ανάπτυξη στο έδαφος της Ουκρανίας».
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала