Το μυστικό για τραγανές πατάτες χωρίς περιττές θερμίδες - Η έξυπνη συνταγή για γεύση χωρίς ενοχές
05:58 11.02.2022 (Ανανεώθηκε: 08:20 11.02.2022)
Μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο να μπείτε σε ένα εστιατόριο και να μην δελεαστείτε από τις νόστιμες πατάτες. Με την αγαπημένη σας σάλτσα, μάλιστα, η απόλαυση είναι πάντα διπλή.
Η συνταγή για νόστιμες πατάτες δεν είναι πλέον μυστικό… Ωστόσο, αν θέλετε να τις κάνετε λιγότερο παχυντικές, εξοικειωθείτε με εναλλακτικές επιλογές.
Υλικά:
πατάτες
αλεύρι
πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
αποξηραμένο σκόρδο
αλατοπίπερο
Προετοιμασία:
1.
Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε λεπτές φέτες. 2.
Ρίξτε κρύο νερό πάνω στις κομμένες πατάτες και αφήστε τις για τουλάχιστον μία ώρα.3.
Στραγγίξτε τις πατάτες και στεγνώστε τις καλά. Προσθέστε το αλεύρι, το φυτικό λάδι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά. 4.
Βάλτε τις πατάτες σε ένα ταψί και ρίξτε φυτικό λάδι.5.
Ψήστε στους 200°C για 25 λεπτά περίπου. Υπέροχες ψητές πατάτες από τον σεφ
Αυτή η έξυπνη συνταγή από τον Βρετανό σεφ Τομ Κέριτζ θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε τέλειες τραγανές ψητές πατάτες, άξιες για... αστέρι Michelin.
Σε συνέντευξή του στο iNews, ο Τομ Κέριτζ αποκάλυψε αυτό το έξυπνο κόλπο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι μάγειρες για την παρασκευή ψητής πατάτας.
Θα χρειαστείτε:
8 μεγάλες ψητές πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε ίσα κομμάτια
φυτικό λάδι, λίπος
αλάτι
Προετοιμασία:
1.
Βάλτε τις έτοιμες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Αφήστε τις να πάρουν μια βράση, περιμένετε 10 λεπτά και μετά τα σουρώνετε. 2.
Αφήστε λίγο νερό για το μαγείρεμα και αφήστε τις πατάτες στον ατμό να κρυώσουν στο γκριλ. 3.
Επιλέξτε δύο καλά ψημένα κομμάτια έτοιμα να θρυμματιστούν, ανακατέψτε και μετά προσθέστε μια σταγόνα βραστό νερό. 4.
Αφού κρυώσουν οι πατάτες, ρίξτε τις μέσα το κουρκούτι και μετά αφήστε τις να κρυώσουν στο ψυγείο όλο το βράδυ. 5.
Την επόμενη μέρα, ξαναζεστάνετε το φούρνο στους 180-200°C. Βρείτε ένα μεγάλο ταψί και προσθέστε μια καλή μερίδα λίπος. Ζεστάνετε το φούρνο για λίγα λεπτά και περιμένετε μέχρι να ζεσταθεί πολύ το λίπος. Θα καταλάβετε ότι το λίπος είναι έτοιμο όταν ρίξετε λίγη πατάτα και αρχίσει να τσιτσιρίζει. 6.
Μόλις το λίπος είναι ζεστό και έτοιμο , προσθέστε προσεκτικά τις πατάτες στη φόρμα και τυλίξτε κάθε κομμάτι. Αλατίστε και τηγανίστε για 40 λεπτά. 7.
Μετά από 40 λεπτά, αναποδογυρίστε τις πατάτες και ανάψτε το φούρνο στους 200-220°C. Ψήστε για άλλα 30 λεπτά, γυρνώντας ξανά μια φορά μέχρι να γίνουν τραγανές και χρυσαφένιες. 8.
Σερβίρετε και αλατοπιπερώστε με μια πρέζα αλάτι.