Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Τσεχία: Σχεδιάζει τη συνέχιση προμήθειας όπλων στην Ουκρανία

© Sputnik / Vitaly BelousovΗ σημαία της Τσεχίας
Η σημαία της Τσεχίας  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 11.02.2022
Η Πράγα σκοπεύει να συνεχίσει να προμηθεύει με όπλα το Κίεβο στο πλαίσιο παροχής βοήθειας, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τσεχίας.
Η κυβέρνηση της Τσεχίας είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να προμηθεύει με όπλα την Ουκρανία, παρότι νωρίτερα είχε αποφασίσει να παρέχει στο Κίεβο οβίδες πυροβολικού, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξή του στο ουκρανικό μέσο «European Pravda» ο Τσέχος υπουργός Εξωτερικών, Γιαν Λιπάβσκι.
Στα τέλη Ιανουαρίου, το υπουργικό συμβούλιο της Τσεχίας αποφάσισε να στείλει 4.000 οβίδες πυροβολικού, αξίας 1,7 εκατ. δολαρίων, στην Ουκρανία, ως βοήθεια.
«Δεν γνωρίζω ακόμα τι μορφή θα πάρει, αλλά η κυβέρνησή μας έχει μία πολιτική...θέληση να βοηθήσει την Ουκρανία να αντέξει την κρίση. Αυτές οι προσπάθειες στοχεύουν εν μέρει στην αλλαγή των υπολογισμών των απωλειών για τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, ώστε να αποφασίσει να μην εισβάλει στην Ουκρανία με φυσικό τρόπο» είπε ο Λιπάβσκι.
Ούτε η κυβέρνηση της Τσεχίας ούτε η κοινωνία της χώρας είχαν κάποια διαφωνία για το αν θα έπρεπε να προμηθεύσουν με όπλα την Ουκρανία, σύμφωνα με τον υπουργό.
Σημαίες Ρωσίας, Γαλλίας, Γερμανίας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 11.02.2022
Κόσμος
Ρώσος αξιωματούχος: Απαράδεκτες οι προμήθειες θανατηφόρων όπλων από τη Γερμανία στην Ουκρανία
Οι χώρες της Δύσης στέλνουν φονικό οπλισμό στην Ουκρανία εν μέσω εντάσεων ανάμεσα στο Κίεβο και στη Μόσχα. Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει τους ομολόγους της από τη Δύση ότι το Κίεβο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα όπλα ενάντια στην αποσχισθείσα περιοχή του Ντονμπάς.
Η επισφαλής κατάσταση γύρω από την Ουκρανία έχει επιδεινωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, με τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση να εγείρουν ανησυχίες για τη ρωσική στρατιωτική ανάπτυξη κοντά στα ουκρανικά σύνορα και το ΝΑΤΟ ωθεί τους συμμάχους να ενισχύσουν την στρατιωτική υποστήριξη στο Κίεβο. Η Ε.Ε., επίσης, εξέφρασε ανησυχίες για πιθανή αναταραχή αναφορικά με την προμήθεια ενέργειας στην Ευρώπη με φόντο μία κλιμάκωση, ενώ γίνονται συνομιλίες με τις ΗΠΑ και άλλους προμηθευτές σχετικά με το ζήτημα.
Από τη μεριά της η Ρωσία, σε πολλές περιπτώσεις, έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς ότι σκοπεύει να εισβάλλει στη γείτονα χώρα, επισημαίνοντας ότι η στρατιωτική δραστηριότητα του NATO κοντά στα ρωσικά σύνορα αποτελεί απειλή για την εθνική της ασφάλεια, ενώ παρεμποδίζει τις προσπάθειες για ειρηνική επίλυση στην Ουκρανία.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала