Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Αυστραλία: Χαρακτήρισε επίσημα τα κοάλα ως είδος υπό εξαφάνιση

CC0 / / Κοάλα
Κοάλα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.02.2022
Με εξαφάνιση απειλούνται τα κοάλα, όπως ανακοίνωσε επίσημα η κυβέρνηση της Αυστραλίας την Παρασκευή (11/02), γι' αυτό και θα προχωρήσει σε «πρωτοφανείς δράσεις» για την προστασία των ζώων.
Η Αυστραλία κατέταξε τα κοάλα στα είδη υπό εξαφάνιση, ενισχύοντας το επίπεδο προστασίας τους, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (11/02).
Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση της υπουργού Περιβάλλοντος της αυστραλιανής κυβέρνησης, Σούζαν Λέι, επισημάνθηκε: «Αναλαμβάνουμε πρωτοφανή δράση για την προστασία του κοάλα, συνεργαζόμενοι με επιστήμονες, ιατρικούς ερευνητές, κτηνιάτρους, κοινότητες, πολιτείες, τοπικές κυβερνήσεις και παραδοσιακούς ιδιοκτήτες».
Ιατρικό στηθοσκόπιο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.02.2022
Κόσμος
Ηνωμένο Βασίλειο: Πρώτος θάνατος από τον πυρετό Lassa
Πάντως, η απόφαση αφορά στις περιοχές της Νέας Νότιας Ουαλίας, της Πρωτεύουσας της Αυστραλίας και του Κουΐνσλαντ.
Η υπουργός Περιβάλλοντος της Αυστραλίας απέδωσε τον κίνδυνο εξαφάνισης των ζώων στην ξηρασία, στις πυρκαγιές, στην αποψίλωση των δασών, στην αστικοποίηση και στις ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της επιδημίας των χλαμυδίων που κυριαρχεί στα κοάλα της χώρας.
Μάλιστα, η Σούζαν Λέι τόνισε: «Μαζί μπορούμε να διασφαλίσουμε ένα υγιές μέλλον για το κοάλα και αυτή η απόφαση, μαζί με τα συνολικά 74 εκατομμύρια δολάρια που έχουμε δεσμεύσει για τα κοάλα από το 2019, θα παίξουν βασικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία».
Παιδί - Sputnik Ελλάδα, 1920, 11.02.2022
Κόσμος
Ζευγάρι συνελήφθη επειδή κρατούσε τον υιοθετημένο γιο του σ' ένα «κουτί»
Από τα 74 εκατομμύρια δολάρια που προορίζονται για τη διατήρηση των κοάλα, τα 47 εκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν για την προστασία και την αποκατάσταση του βιοτόπου των συγκεκριμένων ζώων. Περίπου 8,7 εκατομμύρια δολάρια θα υποστηρίξουν την υγεία των κοάλα, τη γενετική έρευνα και την ιατρική υποστήριξη.
Επίσης, άλλα 12 εκατομμύρια δολάρια έχουν δεσμευτεί για το Εθνικό Πρόγραμμα Παρακολούθησης Κοάλα, το οποίο είναι επιφορτισμένο με την αξιολόγηση και την ανταπόκριση στις αλλαγές του πληθυσμού των κοάλα, μεταξύ άλλων παραγόντων.
Η απόφαση της Καμπέρας ήρθε έπειτα από κοινή σύσταση του Διεθνούς Ταμείου για την Ευημερία των Ζώων (IFAW), του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση της Αυστραλίας και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Humane Society International».
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала