Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Bloomberg: «Η Ρωσία θα μπορούσε να "επιτεθεί" στην Ουκρανία στις 15 Φεβρουαρίου»

© Sputnik / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΟυκρανοί στρατιώτες
Ουκρανοί στρατιώτες - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.02.2022
Για υποτιθέμενη «ρωσική επίθεση» στην Ουκρανία την Τρίτη (15/02) έκανε λόγο σχετική δημοσίευση του Bloomberg, που αναρτήθηκε την Παρασκευή (11/02) και επικαλείται αξιωματούχους χωρίς αυτοί να κατονομάζονται ή να παρέχεται κάποιο στοιχείο.
Το αμερικανικό πρακτορείο του Bloomberg, το οποίο είχε αναφερθεί κατά λάθος σε «εισβολή» της Ρωσίας στην Ουκρανία, ισχυρίστηκε την Παρασκευή (11/02), επικαλούμενο αξιωματούχους, ότι η Ρωσία θα μπορούσε να «επιτεθεί» στη γειτονική χώρα της στις 15 Φεβρουαρίου.
Παρ' όλα αυτά, την ίδια στιγμή, το εν λόγω ειδησεογραφικό πρακτορείο δεν διευκρίνισε τους αξιωματούχους με τους οποίους συνομίλησε, δεν ανέφερε τις χώρες από τις οποίες προέρχονται, δεν κατονομάζει τις θέσεις και τα ονόματά τους και, επίσης, δεν παρέχει κανένα στοιχείο.
Επισημαίνεται πως ο εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, έχει δηλώσει στο Sputnik ότι η εσφαλμένη δημοσίευση του Bloomberg για την έναρξη της «εισβολής» της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία αποκαλύπτει τον κίνδυνο επιθετικών δηλώσεων από τις ΗΠΑ και χώρες της Δύσης και δείχνει πώς τέτοια μηνύματα μπορούν να οδηγήσουν σε ανεπανόρθωτες συνέπειες.
Χαρακτηριστικά, σε σχετική δημοσίευση, το Bloomberg αναφέρει: «Οι ρωσικές ενέργειες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν μια πρόκληση στο Ντονμπάς ή μια επίθεση στην πρωτεύουσα, το Κίεβο, δήλωσαν αξιωματούχοι που γνωρίζουν το θέμα. Είπαν ότι οποιαδήποτε ενέργεια θα μπορούσε να αρχίσει από την Τρίτη (15/02)».
Η σημαία της Ουκρανίας στο ουκρανικό κοινοβούλιο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.02.2022
Κόσμος
Ουκρανία: Έκκληση του προέδρου του ΟΑΣΕ για πλήρη εφαρμογή των Συμφωνιών του Μινσκ
Το Κίεβο και τα κράτη της Δύσης εξέφρασαν πρόσφατα ανησυχία για την υποτιθέμενη αύξηση των «επιθετικών ενεργειών» από τη Ρωσία κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας.
Η Μόσχα έχει επανειλημμένα αρνηθεί τέτοιες κατηγορίες, λέγοντας ότι δεν απειλεί κανέναν και δεν σκοπεύει να επιτεθεί σε κανέναν, και οι ισχυρισμοί για «ρωσική επιθετικότητα» χρησιμοποιούνται ως δικαιολογία για να τοποθετηθεί περισσότερος στρατιωτικός εξοπλισμός του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα.
Από την πλευρά του, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει σημειώσει ότι οι δηλώσεις των Δυτικών για «ρωσική επιθετικότητα» και τη δυνατότητα να βοηθηθεί το Κίεβο να αμυνθεί εναντίον της είναι ταυτόχρονα γελοίες και επικίνδυνες.
Ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, έχει δηλώσει ότι η Ρωσία μετακινεί στρατεύματα εντός της επικράτειάς της και κατά τη διακριτική της ευχέρεια καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα δεν απειλεί κανέναν και αυτό δεν πρέπει να ανησυχεί κανέναν.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала