Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

CC0 / / Σήμερα γιορτάζει
Σήμερα γιορτάζει - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.02.2022
Η 12η Φεβρουαρίου 2022 είναι η 43η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο και η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Μελετίου Αντιοχείας.
Το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022, που είναι η 43η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Μελετίου Αντιοχείας.
Επίσης, τιμάται η μνήμη Αντωνίου Κωνσταντινουπόλεως, των Μαρτύρων Πρίμας, Αμπλία, Δατίβου, Πλωτίνου, Σατορνίνου, Φαβίου, Φήλικος και των συν αυτοίς, των Μαρτύρων Ιουλιανού και Μοδέστου, των Οσιομαρτύρων Λουκά και Νικολάου και των συν αυτοίς μαρτυρησάντων, του Οσιομάρτυρος Ιωάννου του Σιναΐτου, του Νεομάρτυρος Χρήστου Κηπουρού, του εν Κωνσταντινουπόλει και της Οσίας Μαρίας, της μετονομασθείσης Μαρίνος.
Ακόμα, τιμάται η μνήμη των Οσίων Ευγενίου και Προχόρου του εκ Γεωργίας, του Οσίου Αλεξίου, αρχιεπισκόπου Μόσχας, του Θαυματουργού, του Οσίου Μελετίου, επισκόπου Χαρκώβ, του Ιερομάρτυρος Αλεξίου, επισκόπου Βορονέζ, του Ιερομάρτυρος Μητροφάνους, του εκ Ρωσίας, του Αγίου Βασιανού του Ούγκλιχ και του Σισινίου Επισκόπου Θέου.
Συν τοις άλλοις, τιμώνται τα Εγκαίνια του ναού της Υπεραγίας Θεοτόκου εις Πούσγην και η Σύναξη Υπεραγίας Θεοτόκου της Ιβηριτίσσης.
Όπως αναφέρει σε σχετική δημοσίευση το eortologio.net, τη 12η Φεβρουαρίου εορτάζουν τα εξής ονόματα:
Μελέτιος, Μελέτης, Μελετία, Μελετούλα, Μελετίνα.
Πλωτίνος, Πλωτός, Πλωτίνη, Πλωτή, Πλωτίνα.
Τέλος, η 12η Φεβρουαρίου έχει οριστεί ως Ημέρα της Ερυθράς Χειρός.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала