Καρκίνος του πνεύμονα: Ποιο είναι το ανησυχητικό σημάδι της ασθένειας στα νύχια

CC0 / / Καρκινικά κύτταρα
Καρκινικά κύτταρα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.02.2022
Ίσως τα δάχτυλα και δη τα νύχια να δείχνουν τον καρκίνο του πνεύμονα, σύμφωνα με ειδικό που μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή την Παρασκευή (11/02).
Ο καρκίνος του πνεύμονα προκαλείται όταν τα κύτταρα διαιρούνται με ανεξέλεγκτο τρόπο για να σχηματίσουν έναν όγκο στο εν λόγω όργανο του σώματος. Όπως όλοι οι καρκίνοι, η έγκαιρη ανίχνευση βελτιώνει τις πιθανότητες επιβίωσής σας. Δυστυχώς, συνήθως δεν υπάρχουν σημάδια ή συμπτώματα στα αρχικά στάδια της νόσου.
Ωστόσο, οποιεσδήποτε «ανεξήγητες αλλαγές» που διαρκούν για τρεις εβδομάδες ή περισσότερο, θα πρέπει να διερευνηθούν, είπε την Παρασκευή (11/02) ο γενικός ιατρός, Δρ. Αμίρ Χαν, στην τηλεοπτική εκπομπή «Good Morning Britain» του ITV.
Διαβήτης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 11.02.2022
Διαβήτης: Το «χρυσό» ρόφημα που μειώνει το σάκχαρο στο αίμα για μήνες

Το σημάδι στα νύχια που ίσως μαρτυρά τον καρκίνο του πνεύμονα

Ορισμένες αλλαγές στο σχήμα των δακτύλων και των νυχιών σας, που είναι επίσης γνωστές ως «στρεβλά» νύχια, ίσως να μαρτυρούν τη νόσηση, σύμφωνα με τον προαναφερθέντα ειδικό.
Ακόμα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του βρετανικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Cancer Research UK», τα λεγόμενα «στρεβλά» δάχτυλα ή νύχια φαίνεται να εξελίσσονται σε στάδια.
Συγκεκριμένα, το νύχι φαίνεται να είναι πιο μαλακό και το δέρμα γύρω από αυτό παρουσιάζει ερυθρότητα. Επίσης, το νύχι μοιάζει να έχει μεγαλύτερη καμπύλη από το συνηθισμένο και εντοπίζονται γραμμές («ραβδώσεις») πάνω του.
Λαχανικά - Sputnik Ελλάδα, 1920, 11.02.2022
Εγκεφαλικό: Η τροφή που μειώνει τον κίνδυνο κατά 55%

Άλλα συμπτώματα του καρκίνου του πνεύμονα που χρειάζονται προσοχή

Εάν παρουσιάσετε έναν «παρατεταμένο ανεξήγητο βήχα» για τρεις εβδομάδες, θα πρέπει να επισκεφθείτε τον γιατρό σας, συμβούλευσε ο Δρ. Αμίρ Χαν. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μια αλλαγή στη φωνή σας, δηλαδή εάν η φωνή σας γίνει βραχνή για τρεις εβδομάδες ή περισσότερο, θα πρέπει επίσης να διερευνηθεί.
Πάντως, άλλα συμπτώματα που ίσως να μαρτυρούν τον καρκίνο του πνεύμονα είναι ο βήχας με αίμα και η απώλεια βάρους.
Μέτρηση πίεσης - Sputnik Ελλάδα

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας, δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала