Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ντμίτρι Πεσκόφ: «Η Διάσκεψη του Μονάχου έχει γίνει κλαμπ της μιας γνώμης»

© Sputnik / Alexey Nikolsky / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΝτμίτρι Πεσκόφ
Ντμίτρι Πεσκόφ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.02.2022
Αν και παραμένει ενδιαφέρουσα η Διάσκεψη του Μονάχου, όπως σημείωσε το Σάββατο (12/02) ο Ντμίτρι Πεσκόφ, έχει χάσει την αντικειμενικότητά της και έχει μετατραπεί «σε κλαμπ της μιας άποψης», σύμφωνα με δηλώσεις του στο Sputnik.
Η Διάσκεψη του Μονάχου είναι περιζήτητη για πολλούς, αλλά λόγω της απώλειας της αντικειμενικότητας, έχει γίνει κλαμπ της μιας άποψης και παύει να είναι πλατφόρμα συζήτησης, όπως δήλωσε το Σάββατο (12/02) ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ.
Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις στο Sputnik, ο Ντμίτρι Πεσκόφ υποστήριξε: «Δεν νομίζω ότι η Διάσκεψη του Μονάχου ως πλατφόρμα συζήτησης χάνει τη σημασία της. Όχι! Εξακολουθεί να είναι ενδιαφέρουσα και περιζήτητη για πολλούς, αλλά χάνει τη σημασία της για εμάς, γιατί χάνει την αντικειμενικότητά της. Μετατρέπεται σε κλαμπ της μιας άποψης».
Ακόμα, ο ίδιος εξήγησε ότι μια άποψη μπορεί να συζητηθεί στη Διάσκεψη του Μονάχου, αλλά μόνο για τους υποστηρικτές αυτής της άποψης. Μάλιστα, ο Ντμίτρι Πεσκόφ επεσήμανε: «Παύει να είναι μια πλατφόρμα συζήτησης. Από αυτή την άποψη, το Valdai Club είναι πολύ πιο ελκυστικό για εμάς, στο οποίο διαφορετικές απόψεις εξακολουθούν να συγκρούονται, όπως πριν, και ελπίζω να υπάρχουν πάντα διαφορετικές, έστω και εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις».
Μαρία Ζαχάροβα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 11.02.2022
Κόσμος
Ζαχάροβα: Η «υστερία» του Λευκού Οίκου αποδεικνύει ότι οι ΗΠΑ θέλουν πόλεμο
Πάντως, η Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά με φυσική παρουσία, ύστερα από δύο χρόνια, από τις 18 έως και τις 20 Φεβρουαρίου.
Η Διάσκεψη του Μονάχου ιδρύθηκε το 1963 ως «συνάντηση εκπροσώπων των Υπουργείων Άμυνας» των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ. Πλέον, είναι ένα διεθνές forum συζητήσεων για πολιτικούς, διπλωμάτες, στρατιωτικούς, επιχειρηματίες, επιστήμονες και δημόσια πρόσωπα από δεκάδες χώρες.
Το εν λόγω συνέδριο πραγματοποιείται παραδοσιακά στο ξενοδοχείο «Bayerischer Hof» στο ιστορικό κέντρο της βαυαρικής πρωτεύουσας. Στη Διάσκεψη του Μονάχου δεν υπογράφονται τελικές ανακοινώσεις και συμφωνίες, ενώ πρόκειται για έναν σημαντικό και σχετικά ουδέτερο χώρο συνάντησης και συζήτησης για πολιτικούς και διπλωμάτες παγκόσμιας κλάσης.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала