Οι Μασκότ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

© RuptlyΟι Μασκότ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων
Οι Μασκότ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.02.2022
Οι μασκότ έχουν καθιερωθεί ως σύμβολα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και έχουν γίνει θεσμός. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς και είναι σχεδιασμένες με απλό τρόπο και με έντονα, χαρούμενα χρώματα, κατάλληλα για το εορταστικό κλίμα που επικρατεί κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των αγώνων.
Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου έχουν ως σύμβολο μία μασκότ που έχει γίνει ανάρπαστη. Έχει τη μορφή ενός πάντα, το οποίο πρόκειται και για το εθνικό ζώο της Κίνας.
Το όνομα της μασκότ είναι Bing Dwen Dwen, το οποίο δεν επιλέχθηκε τυχαία. Το Bing σημαίνει πάγος και συμβολίζει την αγνότητα και τη δύναμη, ενώ το Dwen Dwen συμβολίζει τα παιδιά.
Το πάντα στο αριστερό του χέρι έχει σχεδιασμένη μία καρδιά που συμβολίζει τη φιλοξενία της χώρας και σηματοδοτεί την δύναμη και την θέληση των αθλητών προωθώντας το Ολυμπιακό πνεύμα.
Φανατικός θαυμαστής των Ολυμπιακών Αγώνων έχει συλλέξει πάνω από 5000 σουβενίρ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.02.2022
Φανατικός θαυμαστής των Ολυμπιακών Αγώνων έχει συλλέξει πάνω από 5.000 σουβενίρ
Στην Κίνα, σουβενίρ της ολυμπιακής μασκότ Bing Dwen Dwen έγιναν ανάρπαστα και εξαντλήθηκαν από τα καταστήματα με ντόπιους και ξένους επισκέπτες να περιμένουν ώρες προκειμένου να τα προμηθευτούν.
Η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου ζήτησε από τα εργοστάσια αναμνηστικών να φτιάξουν περισσότερα σουβενίρ, όπως ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Σε αυτό το βίντεο ας θυμηθούμε πώς έμοιαζαν κάποια από τα δημοφιλή σύμβολα των περασμένων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала