Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ουκρανία: Και το Βέλγιο ζητά την απομάκρυνση των πολιτών του από τη χώρα

© Sputnik / Denis Malinovskij / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΑσκήσεις στην Ουκρανία
Ασκήσεις στην Ουκρανία - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.02.2022
Ταξιδιωτική συμβουλή από το Βέλγιο στους πολίτες της που βρίσκονται στην Ουκρανία.
Το βελγικό υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε σήμερα, Σάββατο, τις ταξιδιωτικές του συμβουλές για την Ουκρανία, καλώντας τους Βέλγους πολίτες να φύγουν από τη χώρα και προειδοποιώντας τους πως δεν μπορεί να διασφαλιστεί η ασφαλής αποχώρησή τους σε περίπτωση κλιμάκωσης.
«Αποθαρρύνεται έντονα η μετάβαση σε ολόκληρη την ουκρανική επικράτεια. Οι υπήκοοί μας που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία και των οποίων η παρουσία δεν είναι απολύτως απαραίτητη, συνιστάται να εγκαταλείψουν τη χώρα» σημειώνεται στην ταξιδιωτική οδηγία.
H Πρεσβεία της Ρωσίας στο Κίεβο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.02.2022
Κόσμος
Μόσχα: «Βελτιώσεις» στο διπλωματικό προσωπικό στην Ουκρανία υπό τον φόβο προκλήσεων
«Εάν η κατάσταση επιδεινωθεί, δεν είναι εγγυημένη η εκκένωση από την Ουκρανία. Ως εκ τούτου, συνιστάται να φύγετε από τη χώρα όσο είναι ακόμη δυνατό» συμπληρώθηκε.
Χώρες όπως η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία και η Φινλανδία έχουν ζητήσει από τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν την Ουκρανία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν εκδώσει παρόμοιες συστάσεις και άρχισαν να εκκενώνουν οικογένειες διπλωματικού προσωπικού.
Τους τελευταίους μήνες, η Δύση και η Ουκρανία κατηγορούν τη Ρωσία ότι συγκεντρώνει στρατεύματα κοντά στα ουκρανικά σύνορα στο πλαίσιο ενός υποτιθέμενου σχεδίου για εισβολή στη χώρα. Η Ρωσία έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει πρόθεση να εισβάλει στην Ουκρανία, ενώ τονίζει ότι έχει το δικαίωμα να μετακινήσει τις δυνάμεις της εντός του εδάφους της.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала