Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ρωσία: Πάνω από 30 πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας συμμετέχουν σε ασκήσεις μεγάλης εμβέλειας

© Sputnik / Konstantin Mihalcevskij / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΡωσικός στόλος στη Μαύρη Θάλασσα
Ρωσικός στόλος στη Μαύρη Θάλασσα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.02.2022
Σε μεγάλες εμβέλειας ναυτικές ασκήσεις συμμετέχουν περισσότερα από 30 πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, όπως ανακοινώθηκε το Σάββατο (12/02) από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Περισσότερα από 30 πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας σάλπαραν από τη Σεβαστούπολη και το Νοβοροσίσκ κατά τη διάρκεια των ασκήσεων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο ελιγμών μεγάλης κλίμακας του Ρωσικού Ναυτικού, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (12/02).
Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας αναφέρεται: «Περισσότερα από 30 πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας σάλπαραν από τη Σεβαστούπολη και το Νοβοροσίσκ σύμφωνα με το σχέδιο άσκησης».
Το Κρεμλίνο στη Μόσχα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.02.2022
Κόσμος
Ντμίτρι Πεσκόφ: «Η Ρωσία είναι στις "κόκκινες γραμμές" των συμφερόντων της»
Επισημαίνεται πως ότι τα πλοία και οι μονάδες των παράκτιων στρατευμάτων του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας μετέβησαν στην περιοχή και στα πεδία εκπαίδευσης κατά το αρχικό στάδιο των ασκήσεων.
Πάντως, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας τονίζει: «Σκοπός της άσκησης είναι η υπεράσπιση της θαλάσσιας ακτής της χερσονήσου της Κριμαίας, των βάσεων των δυνάμεων (στρατευμάτων) του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, των αντικειμένων του οικονομικού τομέα της χώρας, των θαλάσσιων επικοινωνιών, καθώς και των περιοχών ναυτικής οικονομικής δραστηριότητας από πιθανές στρατιωτικές απειλές υποτιθέμενου εχθρού».
Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, ναυτικοί σχηματισμοί και μονάδες παράκτιων στρατευμάτων, η Αεροπορία του Στόλου θα πραγματοποιήσει μια σειρά βολών πυραύλων και πυρομαχικών και επιθέσεων πυραύλων και βομβών κατά θαλάσσιων, παράκτιων και εναέριων στόχων.
Περισσότερα από 30 πολεμικά πλοία, δηλαδή φρεγάτες, περιπολικά, μικρά πυραυλικά πλοία, αποβατικά πλοία, μικρά ανθυποβρυχιακά πλοία και πλοία ναρκοπροστασίας, συμμετέχουν στις ασκήσεις.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 11.02.2022
Κόσμος
Μόσχα: Το ΝΑΤΟ προχωρά σε κλιμάκωση για να ενισχύσει την παρουσία του κοντά στα ρωσικά σύνορα
Οι ασκήσεις ναυτικών δυνάμεων, ναυτικής αεροπορίας και μονάδων των παράκτιων στρατευμάτων του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας πραγματοποιούνται στο πλαίσιο προετοιμασίας ναυτικών ασκήσεων υπό τη γενική εποπτεία του Αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας.
Σύμφωνα με το σχέδιο εκπαίδευσης των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων για το 2022, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο διεξάγεται σειρά ναυτικών ασκήσεων σε όλους τους τομείς ευθύνης των Στόλων υπό τη γενική επίβλεψη του Ανώτατου Διοικητή του Ναυτικού, Ναυάρχου Νικολάι Εβμένοφ.
Ως εκ τούτου, συνολικά σχεδιάζεται να συμμετάσχουν περισσότερα από 140 πολεμικά πλοία και πλοία υποστήριξης, περισσότερα από 60 αεροσκάφη, 1.000 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού και περίπου 10.000 στρατιωτικό προσωπικό στις εν λόγω ασκήσεις.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала