Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Αυστραλία: Σταματά τις εργασίες της πρεσβείας της στο Κίεβο λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια

CC0 / / Η σημαία της Αυστραλίας
Η σημαία της Αυστραλίας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 13.02.2022
Σε διακοπή των εργασιών της στην πρεσβεία της στο Κίεβο προχώρησε η Αυστραλία, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή (13/02), λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια στην Ουκρανία.
Η Αυστραλία αναστέλλει τις εργασίες της πρεσβείας της στο Κίεβο και μεταφέρει to διπλωματικό προσωπικό σε ένα προσωρινό γραφείο στην ουκρανική πόλη του Λβιβ, εν μέσω ανησυχιών για την κατάσταση ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή (13/02) η Αυστραλιανή υπουργός Εξωτερικών, Μαρίς Πέιν.
Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση της Μαρίς Πέιν επισημάνθηκε: «Δεδομένης της επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας που προκαλείται από τη συσσώρευση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα της Ουκρανίας, η κυβέρνηση διέταξε την αναχώρηση του προσωπικού της αυστραλιανής πρεσβείας στο Κίεβο και ανέστειλε προσωρινά τις εργασίες στην πρεσβεία μας στο Κίεβο».
Ένα υποβρύχιο (φωτ. αρχείου) - Sputnik Ελλάδα, 1920, 13.02.2022
Κόσμος
ΗΠΑ: «Το υποβρύχιό μας δεν εισήλθε σε ρωσικά χωρικά ύδατα»
Η υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι η ικανότητα της Αυστραλίας να παρέχει προξενική βοήθεια στους πολίτες της στην Ουκρανία μπορεί να περιοριστεί.
«Θα μεταφέρουμε τις δραστηριότητές μας σε ένα προσωρινό γραφείο στο Λβιβ», διευκρίνισε η Μαρίς Πέιν, προσθέτοντας ότι οι Αυστραλοί συμβουλεύονται να εγκαταλείψουν την Ουκρανία αμέσως, καθώς «οι συνθήκες ασφαλείας θα μπορούσαν να αλλάξουν σε σύντομο χρονικό διάστημα».
Επισημαίνεται ότι, το Σάββατο (12/02), η Καναδή υπουργός Εξωτερικών, Μέλανι Τζολί, δήλωσε ότι η καναδική πρεσβεία στο Κίεβο αναστέλλει τις εργασίες της και ότι ένα προσωρινό γραφείο πρόκειται να συνδράμει τους Καναδούς πολίτες στην ουκρανική πόλη του Λβιβ. Μάλιστα, υπάρχει η οδηγία προς τους υπηκόους του Καναδά να εγκαταλείψουν την Ουκρανία και να αποφύγουν κάθε ταξίδι στην ευρωπαϊκή χώρα.
Ακόμα, το γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών επικαιροποίησε, το Σάββατο (12/02), τις ταξιδιωτικές του οδηγίες για την Ουκρανία, καλώντας τους Γερμανούς πολίτες να φύγουν το συντομότερο δυνατόν. Παρόμοιες ειδοποιήσεις εκδόθηκαν και από άλλες χώρες, όπως η Νέα Ζηλανδία, το Βέλγιο και η Φινλανδία.
H Πρεσβεία της Ρωσίας στο Κίεβο  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.02.2022
Κόσμος
Διπλωματικός πυρετός στην Ουκρανία: ΗΠΑ και Γερμανία αποσύρουν διπλωμάτες -«Βελτιώσεις» από τη Ρωσία
Το Κίεβο και τα κράτη της Δύσης εξέφρασαν πρόσφατα ανησυχία για την υποτιθέμενη αύξηση των «επιθετικών ενεργειών» από τη Ρωσία κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας.
Η Μόσχα έχει επανειλημμένα αρνηθεί τέτοιες κατηγορίες, λέγοντας ότι δεν απειλεί κανέναν και δεν σκοπεύει να επιτεθεί σε κανέναν, και οι ισχυρισμοί για «ρωσική επιθετικότητα» χρησιμοποιούνται ως δικαιολογία για να τοποθετηθεί περισσότερος στρατιωτικός εξοπλισμός του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα.
Από την πλευρά του, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει σημειώσει ότι οι δηλώσεις των Δυτικών για «ρωσική επιθετικότητα» και τη δυνατότητα να βοηθηθεί το Κίεβο να αμυνθεί εναντίον της είναι ταυτόχρονα γελοίες και επικίνδυνες.
Ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, έχει δηλώσει ότι η Ρωσία μετακινεί στρατεύματα εντός της επικράτειάς της και κατά τη διακριτική της ευχέρεια καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα δεν απειλεί κανέναν και αυτό δεν πρέπει να ανησυχεί κανέναν.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала