Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Έφηβος ξύπνησε ύστερα από επέμβαση και ξέχασε τη μητρική του γλώσσα - Επικοινωνούσε μόνο στα Αγγλικά

CC0 / / Χειρουργείο
Χειρουργείο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 13.02.2022
Ύστερα από μια χειρουργική επέμβαση, ένας έφηβος από την Ολλανδία ξύπνησε από αναισθησία αλλά, όπως έγινε γνωστό στα τέλη Ιανουαρίου, δεν αναγνώριζε τους γονείς του, δεν θυμόταν τη μητρική του γλώσσα και επικοινωνούσε μόνο στα Αγγλικά.
Ένας Ολλανδός έφηβος που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατο, ξύπνησε από αναισθησία μην μπορώντας να θυμηθεί τη μητρική γλώσσα του, όπως ανέφεραν στα τέλη Ιανουαρίου, γιατροί από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ.
Συγκεκριμένα, σε σχετικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στο «Journal Of Medical Case Reports», μόλις πέρασε η επίδραση της αναισθησίας, το 17χρονο αγόρι ήταν μπερδεμένο και μπορούσε να επικοινωνήσει μόνο στα Αγγλικά, μια γλώσσα που έμαθε στο σχολείο, αλλά τη μιλούσε σπάνια έξω από τη σχολική αίθουσα.
Κοάλα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.02.2022
Κόσμος
Αυστραλία: Χαρακτήρισε επίσημα τα κοάλα ως είδος υπό εξαφάνιση
Ομοίως, όπως υποστήριξαν οι συγγραφείς, ο έφηβος δεν μπορούσε να αναγνωρίσει τους γονείς του και νόμιζε ότι ζούσε στην Πολιτεία της Γιούτα των ΗΠΑ, κάτι που έκανε τις νοσοκόμες που τον περιέθαλψαν, να πιστεύουν ότι είχε κάποιου είδους παραλήρημα.
Αφού παρέμεινε σε αυτή την κατάσταση για περίπου 18 ώρες, το αγόρι διακομίσθηκε στον ψυχιατρικό χώρο του νοσοκομείου, όπου διαγνώστηκε με σύνδρομο ξένων γλωσσών. Ο Χουσάμ Σαλαμάχ, εκ των συγγραφέων του προαναφερθέντος άρθρου, σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης, ο ασθενής «είχε καλή οπτική επαφή και ήταν ανοιχτός στην επικοινωνία» και «ήταν σε θέση να απαντήσει σε ερωτήσεις, αλλά μόνο στα Αγγλικά, μιλώντας με ολλανδική προφορά».
Το σύνδρομο εξαφανίστηκε περίπου 24 ώρες μετά την αφύπνισή του από την αναισθησία και ο νεαρός άνδρας από τότε επανέκτησε την ικανότητα να επικοινωνεί στα Ολλανδικά.
Όπως επισημαίνουν οι γιατροί, αυτή η σπάνια πάθηση εξακολουθεί να μην είναι απόλυτα κατανοητή από την επιστήμη. Εντούτοις, η πλειονότητα των τεκμηριωμένων περιπτώσεων ήταν σε ασθενείς που έχουν ξυπνήσει από την αναισθησία ή που έχουν υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς στο κεφάλι.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала