Εκατοντάδες εθελοντές προσφέρθηκαν για δοκιμαστικοί κρατούμενοι σε καινούρια φυλακή

CC0 / / Κάγκελα φυλακής
Κάγκελα φυλακής - Sputnik Ελλάδα, 1920, 13.02.2022
Περισσότεροι από 600 άνθρωποι δήλωσαν ότι θέλουν να γίνουν εθελοντές κρατούμενοι σε μια καινούρια φυλακή στη Ζυρίχη, της Ελβετίας.
Η νέα φυλακή θα φιλοξενεί μέχρι 241 κρατούμενους και οι εθελοντές που θα επιλεγούν θα κλειστούν μέσα από τις 24 έως τις 27 Μάρτη.
Τα παραπάνω σημαίνουν ότι οι κρατούμενοι θα έχουν περιορισμένη πρόσβαση στον έξω κόσμο και φαγητό φυλακής.
Μάλιστα, θα πραγματοποιηθούν σωματικοί έλεγχοι κατά την άφιξη τους στο σωφρονιστικό ίδρυμα της Ελβετίας, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική η δοκιμή.
Σκοπός είναι να δοκιμαστούν οι εγκαταστάσεις και τα συστήματα της καινούριας φυλακής, αλλά και να εκπαιδευτούν τα στελέχη της, μιας και μεταξύ τους θα υπάρχουν και αρκετοί νέοι δεσμοφύλακες και μέλη του βοηθητικού προσωπικού.
Πάντως, σύμφωνα με τον διευθυντή της φυλακής, Μαρκ Έιερμαν, οι εθελοντές κρατούμενοι δεν θα πρέπει να περιμένουν ότι θα κάνουν διακοπές σε μια κατασκήνωση.
«Σκοπός είναι η σωστή λειτουργία των καθημερινών δραστηριοτήτων και η εξοικείωση των δεσμοφυλάκων με τις νέες εγκαταστάσεις» εξήγησε ο διευθυντής της ελβετικής φυλακής.
«Υπάρχουν μόνο κερδισμένοι απ’ αυτή τη δοκιμή. Ως συμμετέχων δοκιμαστικός κρατούμενος, θα μπορείς να δοκιμάσεις σε ένα ασφαλές περιβάλλον πώς θα ήταν να νιώθεις εάν φυλακιζόσουν πραγματικά» ανέφερε ο διευθυντής Έιερμαν.
Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη φυλακή κατασκευάστηκε έπειτα από αντιδράσεις αναφορικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες ζούσαν οι κρατούμενοι στην περιοχή.
Η Ελβετία έχει βρεθεί στο επίκεντρο επικρίσεων στο παρελθόν, για τη φυλάκιση περίπου 20 ανηλίκων κάθε χρόνο.
Αυτό συμβαίνει κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι τα αιτήματα παροχής ασύλου σε μετανάστες δεν γίνονταν δεκτά, κάτι που σημαίνει ότι αρκετοί ανήλικοι τοποθετούνται σε σωφρονιστικά ιδρύματα προτού απελαθούν από τη χώρα, σύμφωνα με το SwissInfo.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала