Βρήκε στο γραμματοκιβώτιο γράμματα που είχαν σταλεί πριν 75 χρόνια

CC0 / / Γράμμα
Γράμμα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 13.02.2022
Ο άντρας που έλαβε τα γράμματα στο σπίτι του στο Νιου Τζέρσεϊ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής θα ήθελε να τα παραδώσει στους απογόνους του παραλήπτη, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να βρει κάποιον απ’ εκείνους που ζούσαν στην κατοικία τη δεκαετία του 1940.
Ο Γκάρι Κάτεν βρήκε στο γραμματοκιβώτιό του ένα γράμμα που θα έπρεπε να έχει φτάσει στη διεύθυνσή του περίπου 75 χρόνια πριν.
Ο φάκελος που έφερε ο ταχυδρόμος είχε σφραγίδα 4 Μάη του 1945 και έφερε γραμματόσημα των 2 και των 6 σεντς.
Προς ακόμα μεγαλύτερη έκπληξή του, μερικές βδομάδες αργότερα έλαβε ακόμα έναν φάκελο της ίδιας εποχής, στο οποίο ο αποστολέας έλεγε στους συγγενείς του σχετικά με το ταξίδι που θα έκανε στην Καλιφόρνια με τη γυναίκα του.
Μια μασέλα (φωτ. αρχείου) - Sputnik Ελλάδα, 1920, 10.02.2022
Βρετανός έλαβε δέμα με τη χαμένη μασέλα του: Πριν 11 χρόνια του έπεσε σε κάδο στην Ισπανία
Ο Κάτεν προσπάθησε να βρει κάποια απάντηση στο τοπικό ταχυδρομείο της πόλης Χάκενσακ, ρωτώντας για το ποιος ζούσε στο σπίτι του πίσω στη δεκαετία του 1940, αλλά αυτό αποδείχτηκε αδύνατο, μιας και τα δημόσια αρχεία είχαν καταστραφεί σε μια φωτιά πολλά χρόνια πριν.
Ωστόσο, ακόμα επιθυμεί να βρει τους απογόνους των αποστολέων ή των παραληπτών των επιστολών, ώστε να τους παραδώσει τα γράμματα.
Ένας εκπρόσωπος για την εθνική ταχυδρομική υπηρεσία των ΗΠΑ εξήγησε ότι πιθανότατα κάποιος αγόρασε τα γράμματα σε κάποιο μαγαζί με αντίκες ή στο διαδίκτυο και το έβαλε πάλι στο ταχυδρομικό σύστημα, κάτι που συμβαίνει πολύ συχνότερα απ’ όσο νομίζουν οι περισσότεροι.
Κάτι ανάλογο συνέβη στη Σούζαν Νόρντιν από τη Μινεσότα, όταν το 2021 έλαβε ένα γράμμα που είχε σταλεί 68 χρόνια νωρίτερα.
Το γράμμα είχε τη διεύθυνση του ζεύγους Νέλσον κι ανακοίνωνε τη γέννηση ενός αγοριού με το όνομα Τζίμι.
Η Νόρντιν είχε τότε καταφέρει να εντοπίσει την Κόνι Άντερχολμ μέσω Facebook, την εγγονή των Νέλσον, που είπε ότι το μωρό στο γράμμα ήταν ο αδερφός της ο Τζιμ.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала