Άτεκνος από επιλογή: «Το καλύτερο που μπορώ να κάνω είναι να μη φέρω τα παιδιά μου στον κόσμο»

© SputnikΆτεκνος από επιλογή: «Το καλύτερο που μπορώ να κάνω είναι να μη φέρω τα παιδιά μου στον κόσμο»
Άτεκνος από επιλογή: «Το καλύτερο που μπορώ να κάνω είναι να μη φέρω τα παιδιά μου στον κόσμο» - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.02.2022
Ο Σεργκέι έκανε βαζεκτομή για να μην κάνει ποτέ παιδιά. Για να τα καταφέρει, ο άνδρας έπρεπε να παρακάμψει τοn νόμο και να χρησιμοποιήσει το διαβατήριο κάποιου άλλου. Μετανιώνει για αυτό που έκανε τώρα;
Ο Σεργκέι είναι 35 ετών από τη Ρωσία και επέλεξε να κάνει βαζεκτομή, μια χειρουργική επέμβαση η οποία προκαλεί σίγουρη και αποτελεσματική αντισύλληψη.
«Θυμάμαι καλά πως μέχρι τα 25-26 μου υπήρχαν οι κλασικές σκέψεις όπως ότι πρέπει οπωσδήποτε να παντρευτώ και να κάνω παιδιά. Πήρα την απόφαση να κάνω αγγειεκτομή γύρω στα 32 μου. Συνειδητοποίησα μόνος μου ότι δεν θέλω παιδιά και αποφάσισα να λύσω ουσιαστικά το ζήτημα», αναφέρει ο Σεργκέι.
Στη χειρουργική επέμβαση της αγγειεκτομής ή βαζεκτομής κόβονται οι σπερματικοί πόροι, με αποτέλεσμα τα σπερματοζωάρια να μην μπορούν να εισέρχονται πλέον στο σπέρμα.
Αυτή είναι μια μέθοδος αντισύλληψης για τους άνδρες και σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία, ένας άνδρας μπορεί να την κάνει είτε μετά τα 35 έτη είτε αν έχει δύο παιδιά.
Μια μεγάλη οικογένεια: Έχουν 21 παιδιά και δεν σκοπεύουν να σταματήσουν - Sputnik Ελλάδα, 1920, 03.09.2019
Μια μεγάλη οικογένεια: Έχουν 21 παιδιά και δεν σκοπεύουν να σταματήσουν
«Έπαιρνα τηλέφωνο στις κλινικές, έλεγα τι ήθελα να κάνω και υπήρχε μια αμηχανία στην άλλη άκρη της γραμμής η οποία κατέληγε σε άρνηση», δηλώνει ο Σεργκέι.
«Αργότερα, κατάλαβα πώς μπορεί να γίνει αυτό. Πήγα με διαβατήριο άλλου και με βοήθησε η μάσκα που φοράμε λόγω της πανδημίας καθώς δεν κατάλαβαν ότι είμαι κάποιος άλλος», συμπληρώνει.
Ο Σεργκέι αναφέρει ότι θυμάται πολύ καλά εκείνη τη μέρα και ότι δεν βίωσε κάποιο συναίσθημα ή τύψεις παρομοιώνοντάς την ως μια βόλτα στο φαρμακείο.
Προσωποποίηση δύναμης: Η μητέρα που μεγαλώνει μόνη τρία παιδιά με εγκεφαλική παράλυση - Sputnik Ελλάδα, 1920, 15.02.2021
Προσωποποίηση δύναμης: Η μητέρα που μεγαλώνει μόνη τρία παιδιά με εγκεφαλική παράλυση
Η επέμβαση αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια μια πολύ ασφαλή, ανώδυνη και αποτελεσματική διαδικασία, πραγματοποιείται με τοπική νάρκωση και διαρκεί περίπου 15 λεπτά.
«Δεν έχω τη ματαιοδοξία να αφήσω απαραίτητα κάποιο ίχνος στην κοινωνία. Σέβομαι εκείνους τους γονείς που μεγαλώνουν παιδιά. Τελικά, αυτοί πραγματικά σπρώχνουν την ανθρωπότητα προς τα εμπρός», δηλώνει ο Σεργκέι.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала