Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

CC0 / / Σήμερα γιορτάζει
Σήμερα γιορτάζει - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.02.2022
Η 14η Φεβρουαρίου 2022 είναι η 45η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο και η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Ουαλεντίνου Ιερομάρτυρος και Ουαλεντίνου επισκόπου.
Τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022, που είναι η 45η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Ουαλεντίνου Ιερομάρτυρος και Ουαλεντίνου επισκόπου.
Επίσης, τιμάται η μνήμη των Οσίων Αυξεντίου του εν των Όρει, Αυξεντίου του εν Κατιρλίω Μικράς Ασίας, Ισαακίου του εγκλείστου, Αβραάμ Μάρωνος, των Ιερομαρτύρων Φιλήμονος και Φιλίππου, επισκόπων Γάζης, του Ιερομάρτυρος Αγάθωνος, του Οσιομάρτυρος Νικολάου, του εκ Τραπεζούντος, του Οσίου Ιλαρίωνος του Ιβηρίτου, των Μαρτύρων Πρόκλου, Απολλωνίου και Εφηβίου, των Μαρτύρων Βασσίου, Αντωνίου και Πρωτολίκου και των Νεομαρτύρων Νικολάου του Κορινθίου, Δαμιανού οσίου του νέου, κτίτορος της εν Δημητριάδι (Κισσάβω) ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου και Γεωργίου ράπτου, του εκ Μυτιλήνης (Πασγιάνου).
Ακόμα, τιμάται η Μετακομιδή των ιερών λειψάνων Μιχαήλ του πρίγκηπος και Θεοδώρου, των εκ Ρωσίας.
Όπως αναφέρει σε σχετική δημοσίευση το eortologio.net, τη 14η Φεβρουαρίου εορτάζουν τα εξής ονόματα:
Βαλεντίνος, Βαλεντίων, Βαλεντίνο, Ντίνος, Βαλεντίνη, Βαλεντίνα, Ντίνα.
Τέλος, η 14η Φεβρουαρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα του Γάμου και Διεθνής Ημέρα Προσευχής για τους Πάσχοντες από Αυτισμό.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала